Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andreea Mocanu, record național la 60 m garduri, junioare III

* atleta cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești a oprit acele cronometrului după 8:68 secunde * recordul său a fost însă anunțat de oficialii de la București, abia a doua zi după finală

 

Sâmbăta trecută, atletismul brăilean si-a îmbogățit palmaresul cu un nou record național, performera fiind Andreea Mocanu. Sportiva pregătită de profesorul Florinel Ilie a stabilit un nou record național de junioare III, în proba de 60 m garduri, 8:68 secunde. Vechiul record era 8:69 secunde.

Punct ochit, punct lovit. Andreea Mocanu de la LPS Brăila a participat, sâmbăta trecută, la Campionatul municipal de atletism pentru juniori, din București cu un singur scop, să doboare recordul național la 60 m garduri, al junioarelor III. Atleta pregătită de profesorul Florinel Ilie a concurat în această probă iar la final arbitrii concursului au anunțat-o că a egalat recordul național, 8:69 secunde.

A doua zi dimineață a venit și vestea cea mare de la Federația Română de Atletism, oficialii forului de la București anunțându-l pe antrenorul brăilean că timpul realizat de Andreea Mocanu, sportivă care în luna august va împlini 15 ani, reprezintă un nou record național și că, în aceeași zi, sportiva trebuia să se prezinte la București pentru testul antidoping. Visul sportivei brăilene fusese realizat.

“Această performanță nu a fost întâmplătoare. Încă de la primul concurs din acest an, Cupa Bistriței, atleta a fost la un pas de un nou record național la 60 m garduri, junioare III. De aceea am mers la București în weekend-ul trecut, să realizăm acest obiectiv. După cursă ni s-a comunicat că Mocanu a egalat recordul național. Surpriza a venit a doua zi dimineață, când am fost anunțați că atleta de la LPS Brăila a realizat un nou record național, cu o sutime de secundă mai bun, 8:68 secunde. Sunt convins că la naționalele în sală, de juniori III, ea poate îmbunătăți acest timp”, ne-a declarat profesorul Florinel Ilie. 

Vă reamintim că anul trecut, în vară, după ce s-au reluat competițiile, unele cu reguli noi cauzate de pandemia de coronavirus, Andreea Mocanu a devenit campioană națională în probele de 80 m garduri și 100 m plat, iar la 200 m plat a obținut medalia de argint. Performanțe obținute la juniori III. La categoria de vârstă copii, în sală, Mocanu are în palmares o medalie de aur la 60 plat și una de argint la 60 m garduri, iar în sezonul în aer liber a obținut două titluri naționale, la 60 și 200 m garduri.

La Campionatul municipal de atletism pentru juniori din București, de la LPS Brăila au mai participat trei atleți. La juniori III, Cosmin Pitulice, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, s-a calificat în finala probei de 60 m garduri, cu timpul cel mai bun, 9:05 secunde, dar în ultimul act a furat startul și a fost descalificat iar cursa a fost câștigată de colegul lui de grupă, David Gheosu. Raul Cîrlan, de la grupa profesoarei Luiza Gorciac, a câștigat proba de triplusalt, cu o săritură care a măsurat 13,58 metri, o performanță care îl anunță pe brăilean ca principal favorit la medalia de aur la naționalele juniorilor III care vor avea loc în martie, la Bacău.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii