Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andreea Marinescu a câştigat Cupa Mării Negre la judo

• Teodora Naidin s-a clasat pe locul al treilea • la competiţia internaţională de la Constanţa au participat 150 de sportivi din şase ţări

 

La ediţia 2018 a Cupei Mării Negre la judo, competiţie internaţională rezervată sportivilor U18, au participat în jur de 150 de judoka din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria şi Turcia. CSM Brăila a aliniat la start patru sportivi, iar doi dintre ei au urcat pe podiumul de premiere.

Brăileanca Andreea Marinescu s-a clasat pe primul loc la categoria 44 kg. Sportiva pregătită de Carmen Constantin,  Andreea Marinescu a avut de disputat trei meciuri în grupă, pe două le-a câştigat şi a pierdut în faţa reprezentantei Republicii Moldova, Paulina Ţurcanu, sportivă care s-a clasat pe locul al treilea în acest an la Cupa Europeană de la Berlin. Marinescu a învins-o în semifinale pe Doina Curos din Republica Moldova şi s-a întâlnit din nou în finală cu Paulina Ţurcanu. În acest meci brăilencei i-au fost necesare 10 secunde ca să-şi asigure victoria prin ippon.

Teodora Naidin a câştigat tot prin ippon primul meci la categoria 52 kg, cu Yilmaz Busra din Turcia, a pierdut apoi în faţa sportivei cap de serie numărul unu, Roberta Ioviţă, de la CSM Turnu Severin, iar pentru medalie s-a luptat  cu Melisea Palihovici din Republica Moldova. Brăileanca a câştigat, meciul din semifinale şi şi-a asigurat locul al treilea.

Cătălina Varvaruc la categoria 57 kg şi Paul Scurtu la categoria 55 kg nu au reuşit să prindă podiumul.

“Rezultatele sunt bune, un loc întâi şi un loc trei, dar cu puţină atenţie şi Varvaruc ar fi fost pe podium. A fost o experienţă deosebită pentru sportivii de performanţă ai secţiei de judo de la Brăila, una care îi va ajuta cu siguranţă în concursurile următoare”, ne-a declarat antrenoarea Carmen Constantin.
Categorie articol: 

Comentarii