Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andreea Bălan, Horia Brenciu şi Sofia Vicoveanca, la Zilele Oraşului Ianca

• aceştia vor concerta, în acest weekend, alături de alţi artişti, pe scena parcului din localitate • evenimentul va fi marcat şi prin activităţi sportive: fotbal, box, culturism, aruncarea mingei de oină • de asemenea, va fi inaugurată şi noua sală de sport a Liceului “Nicolae Oncescu”

 

Ianca îmbracă straie de sărbătoare în perioada 8-10 septembrie, cu ocazia Zilelor Oraşului. Autorităţile locale au pregătit o serie de evenimente dedicate locuitorilor de toate vârstele. Deschiderea oficială a activităţilor are loc vineri, 8 septembrie, la ora 11.00, când cei prezenţi vor putea vizita expoziţia de grafică şi fotografie din holul Casei de Cultură. Autorul operelor expuse este Theodor Puţanu. Intrarea este gratuită.

Tot în cursul aceleiaşi zile, va avea loc inaugurarea sălii de sport din cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu”. Pentru ora 14.00, este programat tradiţionalul Turneu de fotbal “Cupa Oraşului Ianca”, pentru juniori, etapa preliminară, iar la ora 15.00, se va desfăşura etapa preliminară în cadrul aceluiaşi turneu pentru seniori. Ambele evenimente sportive vor avea loc pe stadionul “Ştefan Vrăbioru” din localitate.

La ora 16.00, în sala de sport proaspăt inaugurată a Liceului “Oncescu”, ca avea loc o demonstraţie de culturism, unde vor fi prezenţi şi sportivii de la Dumi Gym Ianca.

Seara, de la ora 18.00, pe scena din parc vor concerta artiştii locali: Nicoleta Ghelase, Mioara Mănoilă şi Tudoriţa Ciungan (Voineagu).

Activităţile se reiau sâmbătă, 9 septembrie. Începând cu ora 17.00, când se va desfăşura Gala Amicală de Box “Cupa Oraşului Ianca”. tot în noua sală de sport de la “Oncescu”, intrarea fiind liberă. Vor participa campioni naţionali şi câştigători ai Cupei României.

De la ora 19.00, Ansamblul “Doina Oltului” va susţine un program artistic în parc, în deschiderea concertelor de muzică populară, când nume celebre vor urca pe scenă: Tudor Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca, Fraţii Bînzari şi Elena Merişoreanu.

În ultima zi festivă, activităţile încep de la ora 13.00 cu un meci demonstrativ de oină, între echipele Danubius Jandarmi Brăila şi Victoria Surdila Greci. O oră mai târziu, sunt programate meciurile de finală în cadrul Turneului de fotbal “Cupa Oraşului Ianca”, atât la grupa juniori, cât şi la seniori.

Distracţia se mută apoi în parc, unde vor concerta începând cu ora 20.00 nume celebre din muzica uşoară românească: Doddy, Andreea Bălan, Matteo, Mandinga şi Horia Brenciu.

Tradiţionalul foc de artificii va încheia festivităţile dedicate Zilelor Oraşului Ianca.

Potrivit primarului Fănel George Chiriţă, toate aceste activităţi costă 200.000 lei. Din bugetul local va fi suportată suma de 100.000 lei, iar diferenţa provine din sponsorizări.
Categorie articol: 

Comentarii