Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ancheta administrativa vizind-o pe viceprimarul Daniela Vasioiu a murit din fasa

Dupa ce a facut declaratii fulminante, despre suspiciuni de nedeclarare a veniturilor, dar si de luare de mita, in privinta viceprimarului Daniela Vasioiu, si despre demararea unei anchete administrative, care sa lamureasca situatia in privinta acesteia, primarul municipiului, Constantin Cibu, a lasat-o moale. Elanul manifestat in urma cu doua saptamini de edilul-sef, pe linia aflarii adevarului, si luarii de masuri, in consecinta, in cazul in care s-ar fi dovedit vinovatia viceprimarului Vasioiu, s-a rasuflat, iar acum Cibu asteapta ca altii sa faca lumina in acest caz. Mai mult, el nici macar nu mai este dispus sa dea impulsul necesar demararii unor anchete, pentru ca, mai nou, primarul nu mai este interesat sa faca nici un fel de sesizari catre organele competente, preferind sa astepte ca acestea sa se autosesizeze. In plus, dupa ce anuntase cu surle si trimbite ca a fost demarata o ancheta administrativa, pentru a lamuri daca Vasioiu se face vinovata de acuzele ce i se aduc, Constantin Cibu a admis, ieri, ca aceasta a murit din fasa, pe motiv ca institutia sa nu poate obtine pe cale legala documentele fiscale de care ar avea nevoie, de la firma "TC Ind" si de la Directia Finantelor Publice: "Culmea este ca toate aceste documente, inclusiv fisele fiscale, nu pot intra in miinile Primariei, chiar daca cerem noi oficial, ci numai in posesia Politiei, procuraturii, PNA, instantelor de judecata. Asa ca nu exista aceasta ancheta administrativa, nu poate fi declansata, tocmai din motivul asta, ca nu vom obtine aceste documente pe cale legala. Daca nu se autosesizeaza politia sau PNA-ul...". Intrebat fiind de ce nu sesizeaza el, in calitate de primar, aceste institutii, Cibu a raspuns: "Eu nu am zis ca vom sesiza noi politia sau PNA. Eu sint interesat sa aflu adevarul. O sa sesizam in continuare. Noi am cerut si cartea de munca a doamnei Vasioiu, pentru ca inca nu a depus-o. Dinsa a spus ca a pierdut-o, dar nu este chiar asa, noi am descoperit si unde-i cartea de munca. Ea exista. Incerc si eu, pe diferite cai, legale, pe cit posibil, sa obtin o copie dupa aceasta carte de munca, sau chiar cartea de munca, pe care trebuie sa o aduca la Primarie".
Primarul a mai spus ca, din informatiile pe care le are, pe cartea de munca respectiva este trecuta perioada in care Vasioiu ar fi lucrat la firma "TC Ind": "Absolut, absolut, pentru ca ei au efectuat niste plati, exista un contract. Nu era contract de colaborare, era un contract normal, ea nu lucra nicaieri atunci, putea sa se angajeze oriunde voia".

"Voi de ce nu va bateti si voi, pe linia voastra, a presei?"

Primarul a mai explicat ca nu stie cind, si daca va sesiza politia, si s-a aratat nemultumit de faptul ca ziaristii asteapta de la el sa faca ceva, in privinta lamuririi situatiei viceprimarului, in loc sa obtina ei documentele doveditoare: "Nu stiu daca eu voi sesiza politia, sau... Eu va intreb altceva: redactorii dumneavoastra de ce au abandonat subiectul? Faptul ca a lucrat acolo trebuie dovedit ca a avut legatura cu hotarirea CLM privind proiectul LUKOIL, nu poti sa acuzi un om. Nu ne-am impacat deloc, eu cu doamna Vasioiu, chiar daca sintem parteneri de Alianta, si nu sintem de acord sa musamalizam un asemenea caz. Nu fac valuri, dar vom cauta lucruri concrete. Dar voi de ce nu va bateti si voi, pe linia voastra, a presei?"
Cibu considera ca problema nu este daca Daniela Vasioiu a lucrat la firma "TC Ind", ci doar cum sa fie obtinute documentele doveditoare. El a reiterat ideea ca a primit confirmarea, din partea lui Mihai Manea, care detine actiuni la firma respectiva, ca Vasioiu a lucrat acolo: "Dar asta este o certitudine, nu trebuie sa discut cu domnul Manea. V-am mai spus o data ca am discutat in particular cu el, si a recunoscut".
Pe de alta parte, primarul a recunoscut ca, in afara discutiilor particulare, nu a facut nici un demers oficial, pe linga Manea, sau altul dintre reprezentantii "TC Ind", pentru a solicita un raspuns scris la intrebarea "A lucrat Daniela Vasioiu la «TC Ind», sau nu?". Mai mult, desi sustine ca a renuntat la ideea anchetei administrative, pentru ca nu poate obtine documentele fiscale necesare, primarul se arata increzator ca Mihai Manea i le va da, daca le va cere: "O sa ne adresam in scris firmei respective, din partea Primariei, sa vedem cind. Ei au inaintat fisa fiscala la Directia Finantelor Publice. Bineinteles ca o sa ne-o dea si noua, astea nu sint secrete, astea le puteti obtine si dumneavoastra, presa. Inca nu le-a cerut nimeni la firma respectiva". Cibu nu a putut explica, insa, de ce nu a cerut oficial aceste documente pina acum, desi au trecut circa doua saptamini de cind au aparut in presa acuzatiile la adresa viceprimarului Vasioiu, si tot atita timp de cind chiar primarul a declarat ca va sesiza institutiile abilitate.
Reamintim ca, in urma cu numai doua saptamini, primarul Cibu era mult mai transant, pe aceasta tema: "Trebuie sa clarificam daca ceea ce a aparut in ziar este adevarat. Este greu sa mentii in functie un viceprimar asupra caruia planeaza aceasta suspiciune de luare de mita, favorizind cum s-ar zice o anumita firma - pentru ca noi ne-am straduit sa actionam permanent in interesul cetateanului si nu putem sa admitem ca un viceprimar sa aiba asemenea antecedente. Pe de alta parte, eu sper ca institutii abilitate sa se autosesizeze, pentru ca asa este normal, daca apare o asemenea stire, iar daca nu o fac, o sa le sesizam noi, in scris. Interesant este faptul ca nici la ora actuala viceprimarul nu si-a depus cartea de munca, si suspiciunea creste, bineinteles, atunci cind tu nu ai depus un document de genul asta".
Precizam ca Daniela Vasioiu a fost acuzata, in presa locala, ca nu si-ar fi declarat veniturile obtinute de pe urma activitatii sale la "TC Ind", iar primarul a vorbit si despre suspiciunea ca aceasta ar fi votat in mod interesat, la discutarea in CLM a proiectului constructiei statiei Lukoil, pe Bulevardul Independentei. Suspiciunea ar porni din faptul ca, initial, Vasioiu s-a opus proiectului, in care era interesat prefectul de atunci, Mihai Manea, si a votat impotriva, dupa care, la un an distanta, a votat "pentru" si dupa circa o luna ar fi fost angajata la o alta firma in care era implicat Manea - "TC Ind".
In ciuda repetatelor intrebari ale ziaristilor, Daniela Vasioiu nici nu a confirmat, dar nici nu a negat pina acum, public, faptul ca ar fi lucrat la firma "TC Ind".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii