Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anchetă penală în Mali, după prăbuşirea avionului Air Algerie

"Mali a deschis o anchetă judiciară imediat după descoperirea avionului. (...) Ancheta judiciară a fost deschisă pentru omor involuntar", a declarat Konate.
Preşedintele Burkina Faso, Blaise Compaore, a anunţat sâmbătă că ţara sa, de asemenea, a iniţiat o anchetă judiciară cu privire la prăbuşirea avionului Air Algerie în Mali.
"Procurorul (...) din Ouagadougou a deschis o anchetă judiciară pe 24 iulie (joi), pentru a investiga cauzele catastrofei aviatice, care s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în Mali, a afirmat Compaore.
Potrivit ministrului malian al Comunicaţiilor, cutiile negre ale avionului prăbuşit au fost transferate duminică din Gao (nordul Mali) către Bamako, de unde vor fi expediate în Franţa.
Prăbuşirea avionului s-a soldat cu 118 victime, dintre care 54 sunt francezi. Avionul, care a fost închiriat de către Air Algérie de la compania spaniolă SwiftAir, a plecat de la Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul Mali.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii