Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anca Boagiu l-a demis pe directorul general al CFR Călători

Peşcăraşu a fost eliberat şi din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei.
"Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unităţile din subordine derularea de proceduri de achiziţie care nu respectă regulile de transparenţă şi liberă concurenţă. Pentru a ne asigura că banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziţii care răspund unor necesităţi reale şi care asigură lucrări de calitate la preţuri concurenţiale. La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita să iau măsuri similare şi să sesizez instituţiile abilitate ale statului", a declarat Boagiu.
Decizia a avut la bază raportul Corpului de Control al ministrului, referitor la derularea procedurilor de achiziţie publică pentru repararea unor automotoare de către CFR Călători.
Corpul de Control a constatat nereguli în fundamentarea preţului pentru respectiva achiziţie, precum şi absenţa avizelor de la autorităţile în domeniu pentru documentaţia tehnică, conform procedurilor. Procedura de achiziţie a fost blocată, iar Boagiu a solicitat Consiliului de Administraţie al CFR Călători să evalueze menţinerea în funcţie a tuturor persoanelor care, conform raportului Corpului de Control, au fost depistate ca fiind implicate.
Pescăraşu a fost numit în funcţia de director general al CFR Călători în octombrie 2009 de ministrul Tranporturilor din aceea perioadă, Radu Berceanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii