Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anastasiu a demisionat de la FRF pentru un proiect privat la fotbal in sala

Dragos Anastasiu a declarat, joi, in cadrul unei conferinta de presa, ca a demisionat din functia de presedinte al Comisiei de fotbal in sala din cadrul FRF pentru a se alatura unui proiect privat - infiintarea Asociatiei pentru Promovarea Sportului "Numarul Unu".
"Sint multe de spus despre fotbalul in sala profesionist. Pina ieri am fost presedintele Comisiei de fotbal in sala, dar mi-am dat demisia pentru a ma alatura acestui fenomen, mult mai bine gindit si organizat decit ceea ce exista. La Federatia Romana de Fotbal, futsalul nu este o prioritate. FRF nu are timp pentru futsal", a spus Anastasiu.
Fostul presedinte a acuzat dezorganizarea din fotbalul in sala din Romania. "Daca acum trei ani fotbalul in sala a pornit cu entuziasm si potential, astazi a luat-o pe o panta negativa. Pentru o echipa din Divizia A, bugetul anual este de 100.000 de euro pe care sponsorii ii dadeau din placere. Cind nu exista comunicare cu organizatorii, cind arbitrajele sunt puse sub semnul intrebarii, cind sunt fel de fel de aranjamente, atunci placerea dispare", a afirmat Anastasiu.
Daniel Robe, membru in Comitetul Executiv al FRF, a subliniat incercarile de revitalizare al fotbalului in sala. "Dupa alegerile de la Federatie am incercat sa facem ceva, impreuna cu Dragos Anastasiu, dar nu s-a reusit", a spus Robe.
Dragos Anastasiu, Dan Robe, Mihai Staicu, Octavian Vintila si Ovidiu Oana au sustinut o conferinta de presa la Clubul Diplomatilor in care au anuntat infiintarea Asociatiei pentru Promovarea Sportului "Numarul Unu" din Romania care are ca scop sustinerea fotbalului pe teren redus, pe plaja, in sala si feminin, la nivel de amatori prin alcatuirea a doua echipe ale Bucurestiului: una de fotbal in sala, rezultata din comasarea echipelor Eurolines si Auto Total, si una de fotbal feminin.
Directorul proiectului, Mihai Staicu, a anuntat ca echipa de fotbal in sala, Atletic Club, va avea ca obiectiv lupta pentru titlu. "Visul noastru e sa jucam cu o sala Polivalenta plina. Situatia salilor din Bucuresti este dramatica", a spus Staicu.
Intrebat despre starea actuala a fotbalului in sala, Staicu a spus: "Arbitrajele la divizia A sunt comice. S-au retras foarte multe echipe. Anul acesta cred ca Divizia A va avea zece echipe, in conditiile in care in anii trdcuti era o mare lupta pentru intrarea in Divizia A. Exista chiar si o divizie C".
Managerul de proiect al Asociatiei "Numarul Unu", Ovidiu Oana, a precizat ca investitorii au in plan ca in urmatorii trei ani sa construiasca un complex de agrement, dotat cu sala de sport, piscine, sali de forta si masaj, destinat exclusiv sportivilor si conducatorilor din fotbalul in sala.
Pentru promovare fotbalului neconventional, Asociatie "Numarul Unu", impreuna cu Federatia Romana "Sportul pentru toti" va organiza campionatul national de fotbal pe teren redus, campionat national de fotbal pe plaja si de fotbal in sala, destinate firmelor, presei, dar si pentru mase la nivel national, dupa regulamentele FIFA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii