Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anastase: Candidatul PDL la prezidenţiale trebuie să preia bagajul de principii al lui Băsescu

Întrebată de una dintre participante ce părere are în legătură cu şansele ca o femeie să câştige următoarele alegeri prezidenţiale, Roberta Anastase a răspuns: "În ce priveşte prezidenţialele din 2014, aceasta este o temă care trebuie să fie în atenţia noastră, a tuturor. şi asta pentru că suntem cei care l-am suţinut şi îl susţinem în continuare pe preşedintele Traian Băsescu. Iar dânsul are o viziune, un bagaj de principii pe care le-a respectat şi le-a urmat pe tot parcursul ambelor mandate. E un bagaj la care nu trebuie să renunţăm şi cine-şi va asuma acest bagaj şi va avea şi puterea să se lupte pentru aceste principii în continuare va reuşi să câştige în primul rând încrederea noastră şi, ulterior, încrederea românilor. Viziunea lui Traian Băsescu a fost cea care a dus România mai departe.(...) Opţiunea pe viitor trebuie să fie să privim înainte şi nu înapoi. De aceea cred că, indiferent dacă va fi femeie sau bărbat candidatul nostru trebuie să aibă grijă de acest bagaj, de aceste principii de la care Traian Băsescu nu a abdicat niciodată".
În acest sens, ea a spus că femeilor nu le este uşor în politică. "Sigur, femeilor nu le e uşor în politică, mai ales când avem de-a face cu o politică dusă de unii lideri care vorbesc aşa ca pe marginea drumului. Vorbesc urât, înjură, asta e. Dar, până la urmă, intrând în politică trebuie să-ţi asumi şi lucrurile acestea", a completat preşedinta Camerei.
Şi Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, a spus recent că problema candidaţilor la prezidenţiale (fiind vorba nu doar de candidatul PDL) va fi cine va continua "doctrina Băsescu". Potrivit acestuia, elementele doctrinei Băsescu sunt "un tip de suveranitate efectivă, atât în plan intern, cât şi în relaţiile externe", demnitate în relaţiile externe, participării politice, inclusiv prin referendumuri, angajament total faţă de aliaţii României, descentralizare, un stat minimal, dar puternic, lupta împotriva corupţiei, un tip de relaţie democratică cu mass-media.
Categorie articol: 

Comentarii