Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anamaria Ioniţă cvadruplă campioană naţională universitară

La ediţia 2015 a Campionatelor Naţionale Universitare de atletism, prima competiţie oficială a sezonului în aer liber, brăileanca Anamaria Ioniţă a cucerit patru medalii de aur şi două de argint. Atleta cu dublă legitimare CSM Brăila - CSU Piteşti a câştigat probele individuale de 100 şi 400 m garduri, 200 m plat şi de asemenea s-a clasat pe primul loc şi cu ştafeta 4x100 m plat.
"Au fost probe în care concurenţa a fost mai mică, altele în care au fost mulţi sportivi la start. De exemplu la 100 m garduri valoarea adversarelor nu a fost una ridicată, practic nu a fost concurenţă pentru primul loc, în schimb la 200 plat au fost trei serii, iar în finală am reuşit să o înving pe Andreea Ogrăzeanu. Pe ansamblu a fost un concurs reuşit, sincer să spun nu mă aşteptam să câştig la 200 plat", a declarat Anamaria Ioniţă.
Atleta a obţinut şi două medalii de argint, la 100 m plat şi cu ştafeta 4x400 m plat.
La Cupa Argeşului, competiţie care s-a desfăşurat în aceeaşi perioadă, dar care a cuprins numai opt probe, Ioniţă a obţinut două locuri întâi, la 100 m garduri şi 400 m garduri.
În urma acestor rezultate atleta brăileană a fost invitată să participe la Internaţionalele de atletism ale României, competiţie care va avea loc sâmbătă, 23 mai.
"Am primit invitaţie pentru Internaţionalele României, unde voi concura la 100 şi 200 m plat, un criteriu de selecţie pentru formarea ştafetelor care vor participa la Campionatele Europene. Primele patru clasate din fiecare probă vor reprezenta România la compatiţia continentală. Tot pe 23 mai va avea loc şi un grand prix dimineaţă, iar eu voi concura în proba de 100 m garduri", a mai spus Anamaria Ioniţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii