Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Analiza meciului de box dintre Francisk Chiriac şi Ovidiu Nechita

Nu ştiam că preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, şi consilierul judeţean PNL Brăila, Ovidiu Nechita, sunt atât de iuţi la mânie. Că sar la bătaie mai ceva ca nişte smardoi de cartier, supăraţi că le-a ocupat cineva “locul lor de parcare”. Pentru o secundă eu am crezut că Chiriac şi Nechita sunt oameni cu IQ-ul peste genunchiul broaştei şi că au capacitatea să gestioneze cu eleganţă şi prudenţă eventualele dispute politice apărute în câmpul muncii.

Dar dacă tot s-au umflat muşchii pe Chiriac şi Nechita şi ambii au acuzat public faptul că au fost agresaţi de celălalt, am zis să mă gândesc cine ar avea şanse să câştige meciul de box care parcă pluteşte în aer. Aşa că am zis să fac o avancronică a meciului de box dintre Chiriac şi Nechita.

Judecând strict după criteriul vârstei, favorit este Francisk “Pumn de Pluş” Chiriac. Este mai tânăr, deci poate ţine mai mult la alergătură în jurul ringului. Apoi, Chiriac pare, cel puţin din punctul meu de vedere, un maestru al eschivelor, căci ia gândiţi-vă cât de bine s-a ascuns el în Ministerul Sănătăţii, în perioada 2013-2016, cât a fost secretar de stat degeaba. De asemenea, un alt atu al lui Chiriac ar fi că este mai suplu decât colegul său Nechita, deci ar avea un avantaj în ceea ce priveşte viteza de execuţie.

Însă, este foarte important cum şi dacă ştie să lovească Chiriac. Căci judecând după ieşirile sale publice de până acum, Chiriac mi se pare adeptul tacticii “dă din gură şi fugi”. Aşadar, degeaba este rapid Chiriac dacă e moale în pumn şi dă să fugă înainte să fie atins de adversar.

De cealaltă parte, în colţul galben al ringului, Ovidiu “Cozonac de Post” Nechita stă rău în ceea ce priveşte talia, care este un pic mai mică decât Ecuatorul. Aşadar, după primele două reprize (evident, dacă meciul va dura atât), Nechita ar putea să gâfâie de parcă ar fi alergat două maratoane. Însă, cu toate astea, liberalul Nechita pare genul care nu o fi ştiind el să plaseze bine loviturile de pumn, dar le expediază din fundul grădinii. Sau de la biletul de autobuz ţinut în buzunarul de la spate al pantalonului. Aşa că prevăd deranj mare în curtea şi echilibrul boxerului din colţul roşu-PSD, Francisk “Pumn de Pluş” Chiriac în cazul în care ar fi prins în raza de acţiune a lui Nechita.

Să nu ne pripim cu pronosticurile pentru că acest meci de box, care s-ar putea să se joace, totuşi, la un moment dat, este deschis oricărui rezultat. Este posibil ca după primul gong al arbitrului, cei doi combatanţi să se lovească simultan în figură şi să cadă laţi în mijlocului ringului. Fix ca în filmele cu Stan şi Bran, adică aşa cum este şi politica pe care o fac cei doi în Consiliul Judeţean Brăila. (Cassius Clay De Oase)
Categorie articol: 

Comentarii