Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ANAF a stabilit lista darilor care pot fi achitate online

Persoanele fizice pot achita online, incepind cu aceasta luna, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligatiile fiscale reprezentind impozit pe venit, plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si obligatii fiscale accesorii aferente acestora. Toate aceste categorii de impozite, taxe si contributii care pot fi platite online incepind cu 1 octombrie au fost stabilite prin Ordinul nr.718/2008 al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Platile online pot fi efectuate prin Ghiseul Virtual de Plati (www.ghiseul.ro), portal administrat de Agentia pentru Serviciile societatii Informationale (ASSI), institutie aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiilor.
Lista obligatiilor fiscale care pot fi achitate online cuprinde veniturile din activitati comerciale, din profesii liberale, veniturile obtinute din valorificarea dreptului de proprietate, din cedarea folosintei bunurilor, cistiguri din transferul titlurilor de valoare, veniturile din operatiuni de vinzare-cumparare de valuta la termen, veniturile din activitati agricole, din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si veniturile din salarii pentru care angajatii au obligatia stabilirii, declararii si platii impozitului pe venit.
Celelalte impozite, taxe si contributii datorate de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, stabilite pe codul de inregistrare al activitatii desfasurate, nu se platesc prin intermediul cardurilor bancare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii