Mergi la conţinutul principal

Ana Maria Popescu este din nou campioană mondială la spadă!

Ana Maria Popescu (Brânză) este nouă campioană mondială la spadă, după ce a obținut locul doi în finala Cupei Mondiale din Cuba, Havana. Spadasina revine pe acesta poziție după ce a mai ocupat-o vreme de trei sezoane. 

Ana Maria Popescu este din nou liderul mondial la spadă după ce a obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice din Havana, Cuba, iar punctajul obținut a propulsat-o direct pe poziția întâi. Scrimera a surclasat-o pe Lin Sheng, cea care se afla inițial pe prima poziție în clasament. Nu este prima oară când românca își face mândră țara, Ana Maria a mai ocupat acest loc și în alte trei sezoane: 2007/2008, 2008/2009, dar și 2012/2013. Ana Maria Popescu (fostă Brânză) are un palmares impresionant de medalii obținute în scrimă. Pe lângă Cupa Mondială, mai are două medalii olimpice obținute la Rio de Janeiro, respectiv Beijing, șase medalii la Campionatele Mondiale, zece la Campionatele Europene și alte șapte medalii la Jocurile Mondiale Militare. Rămâne una dintre cele mai apreciate sportive românce și una din marile speranțe pe care le are delegația României la Jocurile Olimpice de anul acesta, ce vor avea loc în perioada 24 iulie-9 august în Tokyo, Japonia. 

Rezultatele impresionante ale Anei Maria sunt într-adevăr un motiv de mândrie, iar din fericire, România nu a dus lipsa de astfel de momente de-a lungul timpului. Am excelat în mai multe sporturi și ne-am făcut un nume oriunde au ajuns sportivii noștri. Pe lângă scrimă și jucătorii noștri de atletism de la CSM Dorna au de ce să se mândrească. Anul trecut, au obținut medalii de aur și argint la un concurs internațional de atletism. Gimnastele noastre au câștigat medalii peste medalii pentru performanțele lor perfecte. De la Nadia Comăneci, echipa gimnasticii românești a mai adus în țară șapte titluri de campioană mondială pe echipe, la feminin. Era privită cu mândrie de toate celelalte echipe participante, iar mulți ani, gimnastele antrenate de Octavian Bellu și Mariana Bitang obțineau cu ușurință aurul și la individual. Printre cele mai cunoscute gimnaste românce se numără: Lavinia Miloșivici, Cătălina Ponor, Andreea Răducan sau Simona Amânar. Simona are mai multe medalii de aur de la JO din Atlanta și Sydney, Cătălina Ponor are trei medalii de aur de la JO din Atena, iar Andreea Răducan a făcut istorie în 2000, la Sydney. Ce-i drept, ultimii ani nu au mai fost așa de generoși cu medaliile în România, ultimul campionat câștigat fiind în anul 2001, iar anul trecut au ratat calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.  

România are motive de mândrie și în domeniul fotbalului. Avem mulți fotbaliști care au făcut istorie și în țară, dar și în străinătate. Desigur, cel mai cunoscut nume și o legendă din domeniul acesta este Gheorghe Hagi, care în prezent manageriază clubul Viitorul Constanța. Este considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume din perioada ’80-’90. A fost supranumit “Maradona al Carpaților”, a jucat pentru mari echipe ca Real Madrid și FC Barcelona, iar după retragere a devenit antrenor. Fiul lui i-a călcat pe urme și deja a făcut o figură bună în naționala de tineret. Adrian Mutu și Cristian Chivu sunt alți doi fotbaliști de notorietate care au jucat de asemenea la echipe de mare anvergură, în campioanetele europene și nu numai, precum Chelsea, Juventus, Roma sau Ajax.

Deși situația s-a schimbat în ultimii ani atât în gimnastică, cât și în fotbal, iar rezultatele nu mai ating așteptările dorite, există totuși alte sporturi în care jucătorii își reprezintă cu mândrie țara, iar România se află pe harta campionilor. Ce-i drept, nu este vorba de un sport ce necesită un efort fizic ieșit din comun, ci mai mult mental. Poker-ul este considerat un sport al minții și avem, chiar și aici, români care participă la competiții internaționale și se află în topul clasamentului. Unii dintre reprezentanții de seamă din poker sunt Alexandru Papazian, Mihai Manole, Ionel Anton și Vlad Darie. Toți au competiții câștigate la activ, venituri ce ating sute de mii de euro, chiar milioane și sunt priviți ca modele de comunitatea internațională. Alexandru Papazian are o brățară WSOP , iar Vlad Darie este câștigătorul unui turneu WPT în Viena, dar și al competiției Belgian Poker Challenge. Toți au cunoscut succesul în mare parte grație versiunii de poker Texas Hold’em, care datorită difuzării televizate a devenit extrem de cunoscută în ziua de astăzi. 

Performanța se poate atinge în orice domeniu, indiferent de nivelul de activitate, de rezistență sau de efort fizic. Totul depinde de multă muncă, determinare și disciplină, necesare în orice sport practicat, iar Ana Maria Popescu a dat dovadă din plin că are tot ce îi trebuie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro