Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ana Maria Berbece a semnat cu HC Dunărea Brăila

• handbalista de 19 ani nu va juca duminică pentru HC Dunărea în partida cu Minaur Baia Mare • partida din Liga Florilor începe la ora 17.00 • sâmbătă, de la ora 13.00, HC Dunărea II joacă tot în Polivalentă, cu CSU Neptun Constanţa • în lotul echipei satelit sunt trei jucătoare noi de la CSS Tulcea, portarul Elena Ana Caraman, pivotul Daniela Andreea Dinu şi interul Natalia Teodor

 

Înaintea primei partide de pe teren propriu din Liga Floorilor, HC Dunărea a transferat o jucătoare de mare perspectivă, tânără, de doar 19 ani, dar care a fost componentă a lotului naţional de tineret şi al celui de senioare, Ana Maria Berbece, fiica antrenorului Dumitru Berbece.

Jucătoarea s-a născut pe 23 iulie 1999 la Braşov, are 1,71 m înălţime şi poate evolua ca extremă dreapta şi ca inter dreapta. Ana Maria Berbece şi-a făcut junioratul la Corona Braşov şi a evoluat la această formaţie în perioada 2015-2017. A debutat în Liga Naţională pentru formaţia braşoveană, la doar 16 ani, într-o partidă câştigată de Corona cu 33-27, la SCM Craiova. Tot în 2017 s-a transferat la U. Cluj. Jucătoarea a fost componentă a lotului naţional de junioare din 2015, iar doi ani mai târziu a ajuns în lotul naţional de tineret dar şi la cel de senioare.

'Mă bucur că am ajuns la HC Dunărea Brăila şi sunt nerăbdătoare să revin pe teren. Am traversat o perioadă mai puţin fastă din cauza unor probleme medicale dar profesorul Mihail Dumitru «m-a pus pe picioare» şi îmi dă speranţe că va fi bine. Aşteptăm lumea duminică la Sala Polivalentă, să ne susţină în meciul cu Minaur Baia Mare. Eu nu voi juca în această partidă dar voi fi în tribună şi-mi voi susţine colegele care sunt decise să obţină prima victorie din acest campionat”, ne-a declarat Ana Maria Berbece.

Partida dintre HC Dunărea şi Minaur Baia Mare, din etapa a 2-a a Ligii Florilor, va avea loc duminică, de la ora 17.00, şi va fi arbitrată de clujenii Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea. 

 

Sâmbătă debutează HC Dunărea II în Divizia A

În acest weekend, iubitorii de handbal din Brăila vor putea urmări două meciuri pe care HC Dunărea şi satelitul din Divizia A le vor disputa în Sala Polivalentă.

Sâmbătă, de la ora 13.00, HC Dunărea II, pregătită de profesorul Cristian Preda, va debuta în Divizia A, pe teren propriu într-o partidă în care adversară este una dintre echipele care în acest campionat doresc să promoveze în Liga Florilor, CSU Neptun Constanţa.

Un meci dificil pentru junioarle brăilene, pe care însă jucătoarele antrenate de Preda îl vor juca cu ambiţie pentru a scoate un rezultat pozitiv.

Pe ultima sută de metri, lotul echipei satelit a fost întărit cu trei jucătoare de la CSS Tulcea. Acestea sunt cu dublă legitimare, iar la senioare vor evolua pentru Brăila şi la junioare pentru formaţia tulceană. Cele trei handbaliste sunt: portarul Elena Ana Caraman, pivotul Daniela Andreea Dinu şi interul Natalia Teodor.

Lotul iniţial al echipei a doua cuprinde portarii Alexandra Perianu, Ana Maria Micu, extrema stânga Diana Gaşpar, interii stânga Nicoleta Popa, Roxana Popa, Ana Cazan, centrii Iulia Sava, Alexandra Oprea, interul dreapta Iasmina Ichim, extremele dreapta Alexandra Vrabie, Ioana Conţu şi pivoţii Mirabela Coteţ, Anna Stan.

Patru dintre jucătoarele menţionate mai sus, şi anume portarul Ana Maria Micu şi jucătoarele de câmp Iasmina Ichim, Mirabela Coteţ, Alexandra Vrabie, fac parte şi din echipa de senioare, unde se antrenează sub comanda lui Dumitru Berbece.

Meciul dintre HC Dunărea II şi CSU Neptun Constanţa va fi arbitrat de cuplul braşovean Mihai - Petre.

HC Dunărea II face parte din Seria A a Diviziei A, alături de formaţiile AHCM Slobozia, CSU Neptun Constanţa, Ştiinţa Bacău, HCF Piatra Neamţ şi UAIC CNOT Iaşi.
Categorie articol: 

Comentarii