Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amy Winehouse completează lista marilor cântăreţi decedaţi la 27 de ani după o viaţă de vicii

La aceeaşi vârstă au murit alte cinci nume considerate legende ale muzicii: chitaristul Jimi Hendrix, cântăreaţa Janis Joplin, solistul trupei The Doors, Jim Morrison, muzicianul britanic Brian Jones, co-fondator al trupei Rolling Stones, şi liderul trupei Nirvana, Kurt Cobain.
Jimi Hendrix a decedat la 18 septembrie 1970, la Londra, după ce a luat o prea multe somnifere şi s-ar fi înnecat cu propria vomă. Muzicianul era considerat de mulţi drept cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor.
Janis Joplin a murit la 4 octombrie 1970 în Los Angeles, cauza oficială a decesului fiind o supradoză de heroină, la care s-a adăugat, se pare, şi consumul de alcool. Artista, un simbol al anilor hippie, era apreciată pentru calităţile vocale ieşite din comun şi pentru capacitatea de a aborda foarte multe genuri muzicale.
Jim Morrison - considerat şi el, alături de colegii din The Doors, un reper al muzicii anilor '60 - a decedat la 3 iulie 1971, în Paris. Cauza oficială a morţii sale nu este cunoscută, deoarece nu s-a efectuat autopsie, însă, şi în cazul său, se presupune că fatală i-a fost o supradoză de droguri. În plus, artistul remarcat şi ca poet era de mai mulţi ani dependent de alcool.
Brian Jones a fost găsit mort în piscina locuinţei sale la 3 iulie 1969, iar Kurt Cobain s-a sinucis la 5 aprilie 1994.
Categorie articol: 

Comentarii