Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ampla operatiune antimafia in Italia, soldata cu peste 90 de arestari

Carabinierii italieni au anuntat, marti, o ampla operatiune impotriva mafiei siciliene, soldata cu arestarea a mai mult de 90 de sefi si membri ai clanurilor din Palermo si Toscana, relateaza AFP.
Circa 1.200 de jandarmi, sustinuti de elicoptere si echipe insotite de ciini utilitari, au participat la operatiunea cu numele de cod Perseu, denumita astfel dupa eroul mitologic care a decapitat Meduza.
Suspectii retinuti sint banuiti ca incercau sa "reinfiinteze Cosa Nostra", organizatie a mafiei siciliene partial desfiintata dupa arestarea, in 2006, a liderului sau Bernardo Provenzano.
Comandamentul local al carabinierilor a apreciat ca operatiunea este una "istorica", adaugind ca persoanele arestate au legaturi cu Matteo Messina Denaro, cap al mafiei din vestul Siciliei, insarcinat sa refaca organizatia mafiota.
Matteo Denaro, aflat in libertate, nu a fost retinut nici in urma operatiunii de marti.
Liderul istoric al organizatiei, Toto Riina, se afla de 15 ani in inchisoare, unde ispaseste mai multe condamnari la inchisoare pe viata.
Operatiunea Perseu a avut in vedere infractiuni de asociere de tip mafiot, extorcare, trafic de arme si trafic international de stupefiante.
"Daca, dupa operatiunea din 2006, Cosa Nostra a fost ingenuncheata, Perseu a impiedicat-o sa ridice capul", a declarat procurorul national antimafia Pietro Grasso.
Ancheta, care a avut la baza in principal interceptari telefonice, a ajuns la concluzia ca refacerea conducerii Cosa Nostra avea drept scop luarea unor "decizii grave", inclusiv de "asasinare a unor personalitati". In urma interceptarilor, anchetatorii au stabilit ca Toto Riina este recunoscut in continuare drept lider suprem al Cosa Nostra, conform agentiei ANSA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii