Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amorezul care si-a violat tovarasul de pahar a fost condamnat

Cunoscut cu antecedente penale din minorat, Valentin Claudiu Lancea, 20 de ani, a fost condamnat la 6 ani si 6 luni de inchisoare, pentru ca si-a agresat sexual prietenul, timp de citeva ore. Prin aceeasi sentinta, Judecatoria Braila il obliga pe inculpat la plata unor daune morale de 150 de milioane de lei vechi catre victima violului. Sentinta nu este insa definitiva, ea putind fi atacata prin recurs la instanta superioara. In seara zilei de 11 mai 2007, Valentin Lancea l-a batut mar si l-a violat oral si anal pe Dan M., de 38 de ani, in propriul apartament, situat pe strada Eroilor, in cartierul Vidin. Barbatul agresat a scapat cu fuga, fiind gasit pe strada, in fundul gol si in stare de soc, de catre o patrula a Jandarmeriei. El a avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale.
Inculpatul era prieten cu partea vatamata, cel putin asa reiese din actele acuzarii. In ziua de 11 mai 2007, cei doi au consumat bauturi alcoolice acasa la Dan M., impreuna cu alti doi indivizi. Incurajat de alcoolul ingurgitat, Lancea, spun anchetatorii, s-a intors in jurul orei 18.00 si a dat buzna in casa amicului sau, luindu-l la bataie pe cind era toropit de somn. In continuare, agresorul l-a fortat pe Dan M. sa intretina raporturi sexuale orale si anale timp de aproximativ trei ore, provocindu-i rani la nivelul fetei, toracelui, precum si rupturi anale (dovada certificatul medico-legal eliberat in cauza). Barbatul agresat a reusit sa scape de violator cu mare greutate si doar sarind pe geamul apartamentului (locuieste la parter). La scurt timp, Dan M. a fost gasit pe strada, plin de singe si in stare de soc, gol pusca de la briu in jos, de catre o patrula a Inspectoratului Judetean de Jandarmi, oamenii legii sesizind atunci si Serviciul de Ambulanta. Anchetatorii spun ca inculpatul s-a manifestat violent chiar si in public, lovind cu pumnul in cutia de metal de la contorul de gaze al unui bloc din zona.
Pe 12 mai 2007, Parchetul de pe linga Judecatoria Braila a propus instantei arestarea preventiva a lui Valentin Claudiu Lancea pentru violare de domiciliu si viol, propunere respinsa de judecatori. In schimb, agresorului i s-a interzis sa paraseaca Braila, timp de 30 de zile. In termenul prevazut de lege, procurorii au declarat recurs, cistigind confruntarea, la instanta superioara. Asa stind lucrurile, Tribunalul Braila a dispus arestarea preventiva a inculpatului, considerind ca lasarea in libertate a acestuia "prezinta pericol pentru ordinea publica".
Categorie articol: 

Comentarii