Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amintiri din viata de dinainte, pregatite pentru viata de dupa

In satele din Slovacia exista o traditie veche de veacuri, conform careia mortii sint ingropati alaturi de obiecte la care au tinut in cursul vietii. In ultima vreme, au aparut tot mai multe cazuri in care, alaturi de persoana decedata, nu au fost asezate obiecte obisnuite ca fotografii sau carti, ci telefoane mobile. Ce penibili, slovacii astia! habar nu au ce lucruri sint cu adevarat valoroase si rare in viata, ca sa se ingroape cu ele! N-au invatat nimic de la vechii faraoni, care-si luau cu ei bijuterii, vase scumpe, haine si eventual si animale de pe linga casa. De-a lungul timpului, altii si-au luat cu ei in groapa nevasta, pentru a nu se bucura nici ea de viata, nici altii, de ea, dupa moartea sotului. Astfel, femeile care aveau ghinionul sa le moara sotii erau ingropate de vii, alaturi de cadavrul sotului, probabil pentru ca "stapinul" sa le manince sufletul si pe lumea cealalta.
Pe considerentul ca de mult popii nu se mai multumesc cu ortul, in zilele noastre, unii decedati, mai negri... la suflet , sint inmormintati cu bani mai multi asupra lor, fie verzisori, fie de alte culori, cu bijuterii si daca rudele lor sint neinspirate, chiar cu dinti din aur. O parte dintre acestia nu mai apuca sa-i dea ortul popii, ca pina la Dumnezeu, le maninca banisorii profanatorii de morminte. Acestia din urma, care n-au nimic sfint, usureaza victimele lipsite de aparare de tot ce le-ar ingreuna zborul catre ceruri, incepind cu movilita de pamint de deasupra cosciugului si terminind cu dintii de aur din gura, in ideea ca acolo unde nu e durere si nici intristare probabil ca nu e nici de mincare...
Tot in zilele acestea, unele si-ar putea ingropa virginitatea, nu pe considerentul ca e scumpa, fiindca acum, aceasta nu mai face doi bani, ci pe acela ca este foarte rara si de aceea, pretioasa. Altii, daca ar fi sa aleaga, pe patul de moarte si-ar lua alaturi de ei, in groapa, dusmanii, sa manince si gura lor tarina, ca destul le-au mincat viata celor aflati cu un picior in groapa. Pe altii, daca i-ai intreba ce au mai scump pe lume, ti-ar raspunde "factura la curent, gaze, intretinere si telefon". Pe-astea, numai cind le vezi, ti se inmoaie picioarele si simti ca mori. Mai nou, aceste facturi sint ca o doza de otrava luata marita de la o luna la alta, fiecare crestere a pretului petrolului adaugind o picatura la doza anterioara. Acestea sint cele mai periculoase si numai vaccinul salarial in euro, injectat lunar, iti asigura imunitatea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii