Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amfiteatrul din Spital, executat 65%

Încă o investiţie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila - antamată de fostul baron local PSD Gheorghe Bunea Stancu - este pe punctul de a fi trecută pe lista celor nefuncţionale, deşi contractul finanţat din bugetul Consiliului Judeţean se ridică la 1.334.879 lei inclusiv TVA.
Din acest contract - câştigat de "Garafitti Construct" Brăila - s-au consumat până în prezent nu mai puţin de 867.927 lei, ceea ce înseamnă, potrivit unui raport întocmit de managerul Spitalului, dr. Mihail Iugulescu, 65% din total.
"Lucrările la obiectivul Amfiteatru sunt, în acest moment, în grafic şi ar trebui finalizate până în iulie 2016, conform contractului. Se preconizează însă întârzieri, deoarece în proiect nu au fost prevăzute şi utilităţile necesare obiectivului", ne-a comunicat dr. Alina Neacşu, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

O investiţie "doar de poză"

Potrivit unui document remis pe adresa redacţiei noastre, dr. Mihail Iugulescu ne-a comunicat faptul că "acest proiect s-a desfăşurat conform graficului până în momentul în care trebuiau făcute testările şi punerea în funcţiune a echipamentelor din cadrul proiectului.
Datorită lipsei utilităţilor care nu au fost eligibile în cadrul proiectului (instalaţii de apă rece, instalaţii curenţi tari şi slabi, reţea de gaze naturale pentru alimentarea centralelor termice din dotarea proiectului şi reţea de canalizare) se va ajunge şi la blocarea execuţiei acestui proiect, până la asigurarea utilităţilor menţionate".
În momentul în care s-a sesizat că Amfiteatrul, odată finalizat, va fi doar una dintre investiţiile nefuncţionale din curtea Judeţeanului, dr. Mihail Iugulescu şi comitetul director au anunţat Consiliul Judeţean, iar în luna mai a.c. a fost demarată o procedură de achiziţii pentru utilităţi.
"Spitalul Judeţean a demarat procedura de achiziţie publică a unei documentaţii pentru expertiză şi soluţie tehnică (D.A.L.I), pentru utilităţi pentru întreaga zona din curtea spitalului. Aceste utilităţi vor fi menite să deservească atât Centrul de Oncologie şi Radioterapie cât şi Amfiteatrul. Documentaţia a fost scoasă, până în prezent, de două ori în SEAP, dar nu au au existat ofertanţi", ne-a mai declarat dr. Alina Neacşu, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
În aceste condiţii, Judeţeanul a solicitat sprijin de la juriştii CJ-ului: "trebuie găsite urgent soluţii legale pentru prelungirea termenului de execuţie, până la rezolvarea situaţiei privind lipsa utilităţilor", a adăugat dr. Mihail Iugulescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii