Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amfiteatrul de la Spitalul Judeţean, contre şi înţepături în CJ

• sala de şedinţe a fost racordată la reţeaua de utilităţi publice în schimbul sumei de 412.471 lei, fapt ce a aprins spiritele printre consilierii judeţeni • PND-istul Cătălin Iordache a susţinut că “nu se merita” această investiţie într-o sală care nu va scoate profit pe viitor • proiectul pentru actualizarea valorii de inventar a clădirii a fost respins în urma votului

 

Şedinţele Consiliului Judeţean Brăila au ajuns, fără excepţie, întâlniri cu scântei între aleşii locali. La cea mai recentă şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre legat de actualizarea valorii unui imobil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a stârnit discuţii aprinse. Este vorba despre Amfiteatrul spitalului, care a fost racordat, recent, la utilităţile publice. Valoarea lucrărilor efectuate este de 412.471 lei, iar acum întreaga clădire în care se află sala de şedinţe are o nouă valoare totală. Aşa cum presupune legea, noua valoare de inventar trebuie actualizată printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean, numai că proiectul nu a întrunit două treimi din totalul voturilor aleşilor locali. Cei care au votat “împotrivă” sunt consilierii judeţeni din partea PNL şi consilierul judeţean PND Cătălin Iordache.

PND-istul Iordache a criticat CJ, în stilu-i caracteristic, pentru investiţia de peste 400.000 lei necesară racordării la utilităţi a unei săli de şedinţe care nu va produce profit în viitor. “Domnule preşedinte CJ, sunt siderat pentru că stau şi citesc aici că dumneavoastră aţi cheltuit peste 4 miliarde de lei vechi pentru a executa lucrări pentru racordarea la utilităţi a sălii de şedinţe a Spitalului Judeţean. Mai jos spuneţi aşa: «Lucrările au fost necesare în vederea desfăşurării activităţilor medicale de specialitate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila». Sunt 2 variante: ori sunt eu tâmpit şi acolo se fac operaţii şi nu ştiu eu, ori dumneavoastră. Să daţi 4 miliarde să faceţi o sală numai ca să daţi bani unei firme în timp ce făceaţi mişto de mine că am văruit o secţie şi dumneavoastră nu aţi văruit niciun metru pătrat... Explicaţi-mi şi mie cum vă permiteţi să scrieţi aşa ceva? În ce bătaie de joc consideraţi dumneavoastră relaţia cu brăilenii? Cheltuiţi 100.000 euro să puneţi utilităţi la o sală de şedinţe în care nu intră nici dracu'? În care nu se desfăşoară niciun act medical, niciun simpozion, congres, nimic? Nu produce nimic!”, a întrebat Iordache. În replică, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, i-a spus că investiţia a fost făcută în urma unei expertize, iar acea sală poate fi pusă în valoare după finalizarea lucrărilor la întregul corp de clădire.

Apoi, a luat cuvântul consilierul judeţean liberal Alexandru Dănăilă, care a spus că nici el, nici colegii săi de partid nu vor vota acest proiect de hotărâre. “La acest proiect de hotărâre, noi nu vom vota din cauza problemelor care persistă la Cardiologie-Pediatrie. Când a fost vorba de posibilitatea preluării acestei secţii şi punerea ei în funcţiune, am fost la dumneavoastră de mai multe ori. V-am rugat să faceţi nişte treburi, să mă implicaţi şi pe mine sau o echipă de consilieri care să poată gestiona această chestiune. Dumneavoastră aţi ales să numiţi o comisie formată din nişte oameni care au alte atribuţii şi alte activităţi zi de zi la serviciu ca să se implice în forţă de această problemă. Problema nu s-a rezolvat. Dumneavoastră ne cereţi din nou să introducem în domeniul public, să rezolvăm o problemă, dar problema pe care noi am propus s-o rezolvaţi nu aţi rezolvat-o. Motivul pentru care noi nu votăm aici este legat de faptul că dumneavoastră nu aţi vrut să faceţi nimic în legătură cu preluarea secţiei de Cardiologie-Pediatrie, secţie care trebuia să fie funcţională după un grafic pe care eu vi l-am prezentat şi dumneavoastră aţi fost de acord la momentul respectiv”, a declarat liberalul Dănăilă.

În schimb, Chiriac i-a replicat că, dacă ar fi pus în practică soluţiile PNL-iştilor, acum ar fi avut dosar penal. “Dacă eu semnam ceea ce mi-aţi propus dumneavoastră, se întâmpla exact ceea ce voiaţi, să am un dosar penal. N-aţi mai discutat cu mine pentru a vă explica de ce nu am semnat. Am preluat clădirea, suntem în expertiză, trebuie să facem corpul de legătură. Avem bani pentru tot ce înseamnă paturi, utilaje etc. Suntem într-un grafic legal. Altfel, dacă nu urmărim paşii legali pentru deschiderea acestei secţii, va trebui ca cineva să răspundă şi eu sunt printre aceia. Graficul dumneavoastră nu corespunde cu graficul legal”, a punctat şeful judeţului.

Ulterior discuţiilor, proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării datelor de identificare ale imobilului Spitalului Judeţean a fost supus la vot, însă liberalii şi PND-istul Cătălin Iordache au votat împotrivă. “Proiectul n-a trecut!”, a spus, la final, Chiriac.
Categorie articol: 

Comentarii