Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Americanci parteneriat

Sa nu se supere domnu' Basescu pe mine ca l-am votat, dar eu cred ca americanii astia din Statele Unite sint cam figuranti. Da' ce zic io figuranti, ca sint de-a dreptul obraznici! Stau acolo la ei in America unde, in afara de faptul ca uneori mai cad niste turnuri gemene, totul e bine si frumos, si se plictisesc de moarte. Nu mai stiu ce sa faca cu banii. Li se pune pata sa-si bage bocancii militari intr-o tara unde lumea se cearta, tac-pac ti-au si plantat niste portavioane in plasele. Stau si ma gindesc ca daca pe lumea asta nu se inventau conflictele armate, americanii astia stateau toata ziulica la ei in casa, se uitau la meciurile de base-ball si mincau pop-corn, pina le crapau plombele. Ce bulan pe ei ca peste hotarele lor oamenii inca se mai ciriie de la pamant, petrol sau religie. Au si americanii astia activitate, se insinueaza pe la fata locului sa medieze galagia, dupa care incep sa suga singele poporului. Adica al poporului care s-a luat la cafteala cu el insusi.
Din punctul meu de vedere, si chiar sper sa fiu inteles gresit, americanii astia sint niste nesimtiti. Nu sunt oameni de cuvint, ce sa mai tavalim atita gogoasa Mc Donald's prin zahar. Cel putin pe noi, romanii, ne-au tratat cu ass-ul din dotare, asta ca sa nu scriu cuvantul "cur" in ziar, ca iar imi face Mircea Doaga scandal. Recunosc, eu nu eram nascut pe vremea aia, adica prin '47, cind romanii ii asteptau pe americani cum asteapta in zilele noastre sa cistige milionul de parai la loto. Nu conteaza insa ca nu eram nascut pe vremea aia, caci ma simt solidar cu romanii care au cazut de fraieri atunci, tot sperind ca vor veni yankei-ii sa-i scape de alde Gheorghiu-Dej & tovarasii. Pai, ce incredere poti sa mai ai acum in niste oameni care nu ti-au dat o mina de ajutor atunci cand ati ardea buza, care te-au lasat amanet rusilor, dupa ce ti-au dat de inteles ca nu te vor abandona in spatele cortinei de fier? Nu, mersi, in acest moment nu ma intereseaza absolut nici un parteneriat cu americanii, ok? Cind il mai vad si pe clapaugul ala de Bus giunior ca aplauda din urechi pe la televizor deschiderea Romaniei catre o colaborare pe termen lung cu SUA, imi vine sa mut canalul pe Cuba TV, sa-l urmaresc pe Fidel Castro. O fi mosul paranoic, nu zic nu, da' macar face poante bune in timpul discursurilor lui de 7-8 ore.
Parerea mea insa vad ca nu conteaza, si ma intreb de ce. Pai, da, pentru ca vad ca deja Basescu a batut palma cu americanii si le-a dat pamant pe la Mihail Kogalniceanu, ba chiar si colea aproape la Smirdan de Galati, sa-si ridice niste garaje in care sa-si parcheze tancurile alea dotate cu CD-uri agatate de oglinda retrovizoare. Aiurea, va zic io ca, fiind timp de pace, americanii astia or sa ia obiceiurile noastre, si in garajele cu pricina or sa stea la baut un uischi de la mama de-acasa si vor juca un "Monopolly" pe suturi in ass. Si-atunci, vin si va intreb acum cui a folosit vizita lu' tanti Condoleezza Rice? Lu' Basescu nu, pentru ca americanii n-au drept de vot in Romania, americanilor nu, pentru ca oricum s-a prins toata lumea ca au avut inchisori secrete la noi si nu numai, poate doar romanilor sa le fi fost de folos aceasta vizita. Da, domnilor gentlemani, pentru ca de-acum incolo, o data cu venirea lu' US Army in Constanta, pot si romanii sa spere ca vor fi calcati pe trotuare de niste soferi americani get-beget, care nu put a tuica puturoasa, ci a Johnnie Walker.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii