Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

American răpit de Al Qaida în urmă cu 2 ani, eliberat

Tânărul american, descris de o sursă americană ca un cercetător originar din Massachusetts (nord-estul SUA), a fost răpit de Frontul Al-Nosra, dar răpirea a fost ţinută secretă.
Eliberarea sa a fost facilitată de ONU şi a avut loc duminică pe platoul Golan la 18.40 ora locală unde a fost predat "căştilor albastre", a declarat ONU.
Ea a fost anunţată după ce jurnalistul american James Foley a fost decapitat într-un videoclip difuzat în urmă cu câteva zile de jihadiştii Statului Islamic (SI).
"După o săptămână marcată de o tragedie de nedescris, suntem recunoscători să aflăm că Theo Curtis se întoarce acasă după atât de mult timp în ghearele Frontului Al-Nosra", a declarat secretarul de stat John Kerry. După un control medical, Curtis a fost predat unor reprezentanţi ai guvernului SUA, a adăugat ONU.
Eliberarea sa a fost făcută publică de canalul din Qatar Al-Jazeera, care a precizat că la punerea în libertate a contribuit Qatarul. Potrivit Al-Jazeera, americanul a dispărut în apropierea frontierei dintre Turcia şi Siria în toamna anului 2012.
"Americanii sunt fericiţi să împărtăşească bucuria şi uşurarea resimţită de familia lui Theo", a salutat Susan Rice, consilierul lui Barack Obama pentru securitate naţională.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii