Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzile mărite, fără efect asupra “oamenilor gunoaielor”

• în prima zi a săptămânii, doi bărbaţi şi o femeie au fost prinşi în timp ce aruncau deşeuri pe domeniul public

 

Mărirea substanţială a amenzilor pentru aruncarea de deşeuri pe domeniul public, care acum se situează între 1.000 şi 2.500 lei pentru persoane fizice şi  persoane juridice deopotrivă, încă nu i-a descurajat pe toţi brăilenii obişnuiţi să procedeze în acest fel lipsit de bun simţ. La începutul săptămânii în curs, mai exact luni, 8 octombrie, trei persoane au fost surprinse de agenţii Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila, în timp ce încălcau prevederile în vigoare privind respectarea curăţeniei pe domeniul public al municipiului Brăila. Este vorba despre doi bărbaţi şi o femeie, prinşi în timp ce aruncau pe domeniul public resturi menajere sau deşeuri inerte. Astfel, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a fost depistat pe Şoseaua Dig Brăila – Galaţi, în apropierea căminului pentru persoane vârstnice, descărcând dintr-un autoturism deşeuri inerte. Individul a precizat că molozul provine din lucrările de renovare efectuate la imobilul proprietate personală. Explicaţia nu i-a impresionat deloc pe poliţiştii locali, care l-au sancţionat contravenţional cu suma de 2.500 lei (25 milioane de lei vechi n.n.), obligându-l totodată să ia molozul şi să îl ducă la Depozitul de Materiale Inerte al municipiului Brăila.

În aceeaşi zi, un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, a fost surprins aruncând dintr-o căruţă şase saci plini cu deşeuri inerte, pe terenul viran situat la capătul străzii Arad. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma totală de 2.305 lei, atât pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia cu căruţe pe străzile municipiului, cît şi pe cele privind curăţenia. De asemenea, o femeie în vârstă de 60 de ani a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei, după ce a fost surprinsă de către poliţiştii locali aruncând un sac plin cu reziduuri menajere pe Str. Cimbrului.

În total, de la începutul lunii octombrie, poliţiştii locali au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.915 lei, pe linia respectării curăţeniei pe domeniul public al municipiului Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii