Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi si dosare penale pentru participantii la trafic

Politistii rutieri actioneaza zilnic pe arterele de circulatie din municipiu si judet pentru a combate abaterile de la normele rutiere, dar, cu toate acestea, mai sint conducatori auto care circula pe linga lege. Astfel, in ziua de 10 septembrie, oamenii legii au aplicat 75 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 8.800 lei si au ridicat in vederea suspendarii patru permise de conducere. Nu numai soferii au fost arsi la buzunare, ci si ceilalti participanti la trafic, cum ar fi mopedistii care ignora in continuare legislatia in vigoare.
In aceeasi zi, politisti de la Biroul de Ordine Publica au aplicat 26 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.720 lei, pentru nereguli privind portul castii de protectie, folosirea farului aprins pe timpul deplasarii, existenta placutei cu numar de inregistrare si a certificatului de inregistrare, detinerea asigurarii obligatorii a vehiculului, a actului de identitate si a atestatului de absolvire a cursului de legislatie rutiera. Scopul acestor actiuni este de a-i disciplina pe mopedisti si de a fluidiza traficul rutier si pietonal.
Tot pe data de 10 septembrie, rutierii au avut de-a face si cu doua accidente rutiere. La ora 13.20, o persoana necunoscuta care conducea un moped pe Calea Galati, a accidentat-o usor pe Simona Melania B., de 20 de ani, ce traversa pe marcajul pietonal.
Tinara a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru ingrijri medicale, raminind sub observatie. Politistii au intocmit dosar penal si desfasoara cercetari pentru a da de urma celui care a condus mopedul si a parasit locul accidentului.
Mai pe seara, la ora 20.15, Stefan Ioan R. se afla la volanul unui autoturism "Dacia", pe DJ 212, Braila - Mihai Bravu. Ajungind intre localitatea ialomiteana Luciu si satul Mihai Bravu, din judetul Braila, soferul nu a observat un atelaj hipo neechipat corespunzator care circula in fata sa si a intrat in coliziune cu acesta. In urma impactului, carutasul Gheorghe P., de 51 de ani si Fanica Mihaela P., de 20 de ani, aflata in caruta, ambii din localitatea Mihai Bravu, au fost raniti usor si au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii