Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi pentru doi izolaţi la domiciliu ieşiţi la plimbare şi dosar penal pentru un tânăr care a părăsit carantina

* două persoane nu au respectat măsura izolării, acestea fiind sancționate contravențional cu 22.000 de lei * marţi, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor,  față de un tânăr care a părăsit instituția de carantină

 

Unii brăileni izolaţi la domiciliu nu se gândesc la riscuri şi pleacă de acasă, înante de termen. Alte două persoane au fost sancţionate de poliţişti. În plus, un alt tânăr s-a ales cu dosar penal, pentru că a fugit din centrul de carantină din Lacu Sărat.

Potrivit comunicatului transmis de Prefectura Brăila, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează că, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 25 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 870 de persoane, în 647 de locații, și au fost supuse controalelor 72 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 150.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 51 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.
De asemenea, polițiștii au depistat 2 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi, în valoare totală de 22.000 de lei, și au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.
Marţi, polițiștii au întocmit şi un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și continuă cercetările față de un tânăr care a părăsit instituția de carantină, acesta fiind depistat la scurt timp și reintrodus în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile.
De la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 3.163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.767.000 de lei, si au intocmit 4 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Categorie articol: 

Comentarii