Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de zeci de mii de lei, pe linie COVID

duminică, poliţiştii au verificat 81 de societăţi comerciale şi au aplicat 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.000 lei • poliţiştii au efectuat controale intense şi vineri şi sâmbătă

 

În zilele de week-end, poliţiştii au luat la rând terasele, pieţele şi mijloacele de transport. Numai în cursul zilei de duminică, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinară, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate. Echipajele au avut în atenţie unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, pieţe, terase, în mijloacele de transport public de persoane, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. “Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au verificat mai multe autovehicule de transport persoane, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 lei pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie în mijlocul de transport. De asemenea, în cursul zilei de duminică, pe raza judeţului au fost verificate 81 de societăţi comerciale şi au fost constatate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.000 lei”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere şi ridicate 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii locali, sub coordonarea Poliţiei Municipiului Brăila, au desfăşurat acţiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Cu această ocazie, au fost aplicate 12 sancţiuni pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie în mijlocul de transport. 

Şi în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au verificat mai multe autovehicule de transport persoane, fiind constatate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.500 lei pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie şi 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul transportului public de persoane în regim de taxi.
Categorie articol: 

Comentarii