Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de un miliard aplicate de jandarmi

In ultimele trei luni, jandarmii braileni au efectuat un numar de 905 misiuni de ordine publica, pe raza municipiului si judetului, fata de 610 executate in aceeasi perioada a anului trecut. Comparativ cu anul 2006, in acest an s-a inregistrat o crestere si in ceea ce priveste infractiunile constatate, autorii identificati precum si valoarea amenzilor aplicate.
"Au fost constatate 114 infractiuni cu 128 de autori identificati pentru care s-au aplicat 656 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 106.260 RON, din care 92 reprezinta sanctiunile cu avertisment scris. Infractiunile au constat in mare majoritate in fapte de furt, port ilegal de arme albe (cutite, sisuri, sabii), ultraj contra bunelor moravuri, amenintare, lovire si alte violente", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Braila, cpt. Iulian Timofei.
Acesta a precizat ca in ultimele trei luni s-a pus accent deosebit pe organizarea si desfasurarea de actiuni punctuale in vederea combaterii fenomenului infractional in locurile cu probleme deosebite, mediile de interes, pentru asanarea zonelor de agrement de elemente parazitare si alte persoane care nu isi justificau prezenta in locurile respective. In aceeasi perioada, efectivele din cadrul IJJ au actionat in zona parcurilor, locurilor de agrement, in cartierele din municipiu, unde situatia infractionala si contraventionala se mentine in continuare la nivel ridicat.
"Au fost executate 50 de misiuni de asigurare a ordinii publice in zona institutiilor de invatamint preuniversitar, in urma carora s-a constatat o infractiune, aplicindu-se 8 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.700 lei. La solicitarea Directiei Administratiei Pietelor au fost executate misiuni de ordine publica in zona Oborului de cereale si animale din municipiu, dar nu au fost intimpinate probleme. De asemenea s-a asigurat linistea si ordinea publica la mitinguri, meciuri de fotbal sau de handbal, concerte sau in zona lacaselor de cult, cu ocazia unor sarbatori religioase", a precizat cpt. Iulian Timofei.
In conditiile in care numarul persoanelor care comit infractiuni si fapte contraventionale, creste pe zi ce trece, IJJ Braila va executa in continuare actiuni pe linia prevenirii si combaterii fenomenului infractional, destructurarea gastilor de cartier, depistarea persoanelor date in urmarire, astfel incit sa fie asigurat un climat corespunzator de convietuire sociala.
Categorie articol: 

Comentarii