Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de pina la 5.000 RON pentru lipsa RCA

Incepind cu 1 aprilie 2006, la implinirea a 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, precum si pentru autovehiculele a caror asigurare sau inspectie tehnica a expirat inainte de aceasta data, se aplica sanctiunea suspendarii inmatricularii pentru vehiculele care nu au incheiat asigurarea RCA sau nu au efectuat inspectia tehnica periodica (ITP), prevede o Ordonanta de Urgenta aprobata, miercuri, de Executiv, pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate. Conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a caror inmatriculare a fost suspendata conform prevederilor Ordonantei constituie contraventie si va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 5.000 RON.
Potrivit aceluiasi act normativ, inmatricularea autovehiculelor va fi foarte strict monitorizata, iar companiile de asigurari autorizate sa subscrie polite RCA si cele abilitate sa efectueze ITP vor fi obligate sa furnizeze date Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Registrului Auto Roman. Datele vor fi puse la dispozitia Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in sistem informatizat, pentru compararea cu evidenta vehiculelor inmatriculate aflate in circulatie. Societatile in cauza au obligatia sa furnizeze datele respective in termen de 5 zile de la incheierea asigurarii, precum si listele cu autovehiculele pentru care aceste conditii au fost indeplinite anterior intrarii in vigoare a prezentei Ordonante.
Actul normativ mentionat prevede ca neindeplinirea acestei obligatii de catre companiile de asigurari si de catre societatile autorizate sa efectueze ITP va atrage atentionarea in scris a persoanelor juridice vinovate. Incalcarea de cel putin doua ori a acestei obligatii se sanctioneaza cu suspendarea, pe o perioada de la 1 pina la 6 luni, a autorizarii de a practica asigurarile obligatorii RCA sau de a efectua inspectia tehnica periodica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii