Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de jumătate de milion de lei, în 24 de ore

• sancţiunile i-au vizat pe cei care nu au respectat măsurile de combatere a răspândirii COVID 19 • un bărbat din Ianca aflat în izolare la domiciliu a dat petrecere, cu muzică şi băutură • el şi cei 5 amici pe care i-a avut ca invitaţi au fost sancţionaţi, fiecare, cu câte 5.000 lei • totodată, bărbatul petrecăreţ a intrat în carantină obligatorie, iar amicii săi în izolare la domiciliu

 

Situaţia este critică din cauza situaţiei COVID – 19, însă unii au chef de petrecere. Un bărbat din Ianca a invitat la el mai multe persoane, a pus muzică şi toţi au consumat alcool, deşi organizatorul era în izolare la domiciliu. Poliţiştii s-au autosesizat. În ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat alte 231 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 500.000 lei.

Potrivit informaţiilor transmise de Prefectura Brăila, în cursul zilei de luni,  poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 29 martie, ora 21.00, mai mulţi bărbaţi ar fi consumat băuturi alcoolice şi ar fi ascultat muzică la domiciliul unui bărbat de 40 de ani din Ianca, persoană faţă de care era dispusă măsura izolării la domiciliu. Poliţiştii au identificat 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani. Direcţia de Sănătate Publică Brăila a fost informată cu privire la cele întâmplate, urmând ca faţă de cei 5 bărbaţi să se ia măsura izolării la domiciliu. De asemenea, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 lei fiecare, pentru încălcarea prevederilor O.M. 3/2020. Totodată, după cum se arată în comunicatul transmis de Prefectura Brăila, bărbatul de 40 de ani a fost condus într-un centru de carantină pentru 14 zile şi i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliţiştii brăileni continuă să acţioneze în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică. În ultimele 24 de ore, au fost executate peste 200 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii Covid – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 992 de persoane, în 741 de locaţii şi au fost supuse controalelor 67 de societăţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 231 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 500.000 lei. Dintre sancţiunile aplicate, 204 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei, conform Ordonanţei Militare nr. 3/2020.

Poliţiştii au depistat 8 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare totală de 9.500 lei, şi au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

De la începutul epidemiei, poliţiştii au aplicat 1.267 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 2.500.000 lei.

Prefectul Judeţului Brăila face, din nou, apel la cetăţeni să respecte măsurile dispuse pe perioada stării de urgenţă, reamintindu-le că în conformitate cu O.M. 4/2020, amenzile pentru persoanele care nu vor respecta prevederile au fost majorate. Astfel, cei care vor părăsi domiciliul, fără un motiv întemeiat, riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei.

Cei care încalcă regulile izolării, pe lângă amenzi vor fi obligaţi să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile, suportând toate cheltuielile aferente cazării.

De asemenea, potrivit Ordonanţei Militare 5/2020 , persoanele care părăsesc centrul de carantină fără aviz, vor fi obligate la o nouă perioadă de carantină, de 14 zile, plătind cheltuielile, dar vor răspunde şi penal.
Categorie articol: 

Comentarii