Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de 125.000 lei în minivacanţa de 1 mai

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, scms. Jenel Şogor, în perioada 30 aprilie - 2 mai 2015 (minivacanţa de 1 mai), poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier Brăila s-au aflat la datorie pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, " pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave".
Astfel, în minivacanţa de 1 mai, poliţiştii brăileni au constatat în tot judeţul nu mai puţin de 395 de contravenţii rutiere, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 125.248 de lei (!). De asemenea, ei au ridicat în vederea suspendării 23 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare. Cei mai mulţi conducători auto au fost depistaţi, zilele acestea, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.
Spre exemplu, sâmbată, 2 mai 2015, la ora 19:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila l-au depistat în trafic, pe strada I. C. Brătianu din municipiu, pe brăileanul Dan G., de 47 de ani, în timp ce conducea autoturismul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Suspectul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, şoferul chefliu a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Totodată, poliţiştii i-au întocmit lui Dan G. dosar penal.

 
Categorie articol: 

Comentarii