Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenintare terorista impotriva sediului ONU de la Geneva

Natiunile Unite au dispus masuri de securitate exceptionale pentru a face fata unui risc de atentat terorist impotriva sediului lor european de la Geneva, se arata intr-o nota interna, obtinuta joi de AFP.
Potrivit notei directiunii Oficiului Natiunilor Unite la Geneva (ONUG), autoritatile elvetiene au avertizat ONU ca un atentat terorist este "posibil" intre 5 si 10 octombrie.
"ONU trateaza cu seriozitatea aceasta amenintare si dispune masuri de securitate exceptionale, fara a-si inceta totusi deocamdata activitatea", se arata in text.
Controalele la caile de acces in si din Palatul Natiunilor au fost intensificate incepind de joi dimineata.
Purtatoarea de cuvint a ONU, Marie Heuze, a confirmat ca nivelul alertei este "putin mai mare" decit cel normal si ca directorul general al ONUG, Serghei Ordjonikidze, a ordonat intensificarea masurilor de securitate.
"Nivelul alertei variaza in functie de situatia locala si de informatiile oferite de autoritatile elvetiene", a remarcat aceasta.
In octombrie 2005, ONU a anuntat ca o "amenintare credibila la adresa securitatii" planeaza asupra organizatiilor internationale din Geneva, ca urmare a informatiilor primite de politia elvetiana de la fortele de ordine americane.
Nivelul de alerta a revenit la normal dupa citeva ore, dupa ce politia a ajuns la concluzia ca aceste amenintari nu sint demne de luat in serios.
Pe linga sediul european al ONU, Geneva gazduieste mai multe organizatii internationale importante, precum Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), Organizatia Mondiala pentru Comert (OMC) sau Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).
Masurile de securitate au fost deja intensificate in toata lumea in apropierea cladirilor ONU, dupa atentatul din august 2003, impotriva cartierului general al Natiunilor Unite din Bagdad, care s-a soldat cu 22 de morti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii