Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenintare la adresa presedintelui croat

Un deputat al partidului Rusia Unita, principala formatiune politica din Rusia, i-a adresat o scrisoare de amenintare presedintelui croat Stipe Mesici, cerindu-i incetarea urmaririi penale a unui fost general croat suspectat de deturnare de fonduri, relateaza presa croata, citata de AFP.
Mesici a anuntat personal, luni, ca a primit o scrisoare de amenintare anonima. "Am primit o (scrisoare de) amenintare din Rusia. Este vorba despre un avertisment prin care mi se cere (...) sa il las in pace pe generalul Vladimir Zagoreci", a declarat el pentru postul public de radio.
Cotidianul independent Jutarnji List, care "citeaza surse diplomatice de la Moscova", a afirmat ca "persoana care i-a adresat o scrisoare de amenintare presedintelui Stipe Mesici este un fost general KGB, in prezent deputat in Duma", Camera inferioara a Parlamentului rus. Fara a dezvalui numele acestuia, publicatia adauga ca parlamentarul a fost un apropiat al fostului presedinte rus Boris Eltin.
Vladimir Zagoreci, in virsta de 44 de ani, locuieste in prezent in Austria. Acest controversat om de afaceri este urmarit de justitia din tara sa, care il acuza de deturnarea a peste cinci milioane de dolari in timp ce era adjunct al ministrului Apararii (1993-2000), in cazul unei achizitii de armament destinat trupelor croate.
Intrebat despre autorii scrisorii de amenintare, Mesici a explicat ca a fost anuntat ca anumite "companii ruse sint pe cale de a achizitiona intreprinderi ale lui Zagoreci", adaugind ca fostul general detine in Croatia 11 firme.
Categorie articol: 

Comentarii