Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amendat pentru că îşi teroriza vecinii cu muzică dată la maximum

• sancţiunea a fost aplicată de Poliţia Locală, unui individ de 50 de ani, domiciliat pe strada Ştefan cel Mare • din păcate, la câtă amploare a luat fenomenul boxelor din care bubuie manele în miez de noapte, această unică amendă dată de Poliţia Locală e ca o picătură într-un ocean

 

La fel ca vuietul motoarelor turate la maximum pe bulevardele Brăilei în miez de noapte şi manelele urlate din boxe înalte cât omul au devenit o prezenţă constantă în viaţa noastră cotidiană. Periodic, câte un “hartist” chinuit de talent îş i hăuleşte onomatopeele în crucea nopţii, la o intensitate ce face să vibreze ferestrele din jumătate de oraş. Vacarmul durează ore bune, câteodată până spre dimineaţă, fără ca autorităţile să dea vreun semn că fac ceva concret pentru protejarea liniştii cetăţenilor de bună-credinţă.

În lipsa celor şapte ani de acasă, iubitorii de “muzică” or fi având impresia că dacă n-ai boxe cât mai mari, să se audă în tot cartierul, eşti fraier. Iar de când magazinele de electronice s-au umplut de boxe de mare putere la preţuri din ce în ce mai accesibile, fenomenul a luat o amploare fără precedent, încurajat şi de lipsa de reacţie a “organelor” care ar trebui să vegheze la liniştea publică.

Pentru brăilenii agasaţi de invazia turbată a decibelilor speranţa ar trebui, totuşi, să moară ultima. Şi asta pentru că Poliţia Locală a reuşit, până la urmă, să localizeze şi să amendeze un “meloman” care îşi teroriza vecinii. Astfel, zilele trecute, brăileanul P.V., în vârstă de 50 de ani, a primit o amendă de 500 lei deoarece “a fost depistat, pe strada Ştefan cel Mare, nr. 34, în timp ce tulbura liniştea locuitorilor folosind un aparat de sonorizare la intensitate maximă”.

Cu aceast ocazie, Poliţia Locală reaminteşte, prin intermediul unui comunicat de presă, că este interzisă tulburarea liniştii locuitorilor, între orele 22.00 - 08.00 şi 13.00 - 14.00, de către orice persoană, prin producerea de zgomote, larmă sau folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţă.
Categorie articol: 

Comentarii