Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amendaţi cu sute de lei fiindcă nu au spus cine le-a condus maşina

Agenţii rutieri din cadrul Poliţiei Locale Brăila se confruntă de multe ori cu problema identităţii celor pe care ar trebui să îi amendeze pentru că au parcat neregulamentar. Potrivit legii, sancţiunea este aplicată celui care a condus maşina şi a săvârşit contravenţia, însă de multe ori poliţiştii constată, atunci când şoferul nu este de găsit la faţa locului, că autoturismul fusese împrumutat sau vândut recent, iar proprietarul care figurează în baza de date nu este acelaşi cu cel care a condus maşina şi a parcat-o neregulamentar. De alftel, unii dintre cei care au achiziţionat autoturisme fără a le înscrie pe numele lor profită de multe ori de aceste prevederi legislative, săvârşind contravenţii cu gândul că nu pot fi sancţionaţi dacă nu sunt surprinşi asupra faptului. În aceste situaţii, problema cade asupra proprietarului înscris în baza de date, chiar dacă acesta nu ştie sau pur şi simplu refuză să spună cine anume conducea autoturismul.
"Conform OUG nr. 195/2002 republicată, articolul 39, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui autovehicul, care refuză să comunice poliţiştilor rutieri, la cererea acestora şi în termenul solicitat, identitatea persoanei căreia i-a încredinţat autovehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, poate fi sancţionat", se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Brăila.
Sancţiunile nu sunt deloc de neglijat. În ultima săptămână, poliţiştii locali brăileni au aplicat cinci amenzi în această speţă, a căror valoare totală se ridică la 4.050 lei. Practic, cei cinci proprietari de autoturisme au fost sancţionaţi cu câte 810 lei (8,1 milioane de lei vechi n.n.) fiindcă nu au comunicat în termenul de 5 zile cine se afla la volanul maşinii atunci când aceasta a fost parcată neregulamentar. Este vorba despre o persoană fizică din Bucureşti, trei persoane fizice din municipiul Brăila şi o persoană juridică cu sediul în comuna Râmnicelu, judeţul Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii