Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amendă penală, după ce a terorizat familia iubitei

• trimis în judecată pentru lovire, violare de domiciliu şi distrugere, Mihai Leonard Nicolae a fost condamnat la o pedeapsă de 3.400 lei amendă penală • în urmă cu doi ani, bucureşteanul a lovit-o pe fosta iubită din satul Silistraru, apoi i-a făcut ţăndări geamurile casei • tânăra a avut nevoie de 7 zile de îngrijiri medicale • tatăl tinerei a avut, de asemenea, nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale

 

Bucureşteanul care a provocat scandal şi a lovit-o pe fosta iubită din satul brăilean Silistraru a fost condamnat.

Astfel, zilele acestea, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe inculpatul Mihai Leonard Nicolae, în vârstă de 28 de ani, la o pedeapsă de 3.400 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire (două infracţiuni cu două victime), violare de domiciliu şi distrugere. Potrivit procurorilor, în mai 2016, Nicolae a lovit-o cu brutalitate pe fosta concubină şi pe tatăl acesteia, după ce s-a deplasat cu autoturismul în localitatea Silistraru. Victimele au fost nevoite să solicite intervenţia poliţiei, apelând numărul pentru urgenţe 112. După scandalul provocat de concubinul violent, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Sentinţa de condamnare nu este definitivă.

 

Tânără bătută de concubinul violent

Potrivit dosarului penal, în perioada mai 2015 - mai 2016, Ionela C. a trăit în concubinaj cu inculpatul Mihai Leonard Nicolae şi a locuit împreună cu acesta atât în Bucureşti, cât şi la domiciliul părinţilor săi din localitatea Silistraru, judeţul Brăila.

În ziua de 28 aprilie 2016, cei doi au purtat o discuţie telefonică, stabilind să petreacă împreună Paştele. Tânărul urma să vină la Silistraru în ziua de 1 mai 2016, însă n-a putut face acest lucru din pricina unor probleme personale. Pe 4 mai, Nicolae a sunat-o pe Ionela, ca să-i spună că urmează să se întâlnească în seara aceleiaşi zile. Astfel, în jurul orei 20:50, bucureşteanul a sunat-o din nou pe tânără şi i-a spus să iasă în stradă, ca să stea de vorbă. Fetei nici prin cap nu-i trecea ce avea să i se întâmple.

“În momentul în care a ieşit din curtea locuinţei, C. Ionela a fost lovită de două ori cu palma peste faţă, de către inculpat, acesta reproşându-i faptul că ar fi avut anterior o atitudine nepotrivită faţă de el. Persoana vătămată a observat că inculpatul ajunsese la faţa locului cu un autoturism Mercedes, la volanul căruia se afla numitul L. Marian Cristian alias <Miţi>, pe care îl cunoştea”.

În continuare, inculpatul a împins-o pe Ionela pe bancheta din spate a maşinii, ca să “discute” cu ea. Potrivit declaraţiilor date ulterior de persoana vătămată, timp de o oră, a lovit-o de mai multe ori cu pumnii şi cu palmele, provocându-i leziuni. Amicul inculpatului, care se afla la volan, a încercat să-l determine să n-o mai lovească, însă fără niciun rezultat.

După ce a încasat pumni şi palme, brăileanca a intrat în curte, crezând că a scăpat. A tras yala şi a asigurat poarta de acces, după care s-a dus să-şi îngrijească rănile, ca să n-o vadă părinţii cu semne pe chip. Nu le-a spus nimic acestora, ci s-a dus direct în dormitor şi şi-a pus o bluză cu glugă pe cap, ca să nu i se vadă vânătăile.

Ionela a observat mai multe apeluri pe telefon şi l-a contactat pe concubinul bătăuş. S-au luat la ceartă prin telefon, timp în care a fost observată de mama sa. Auzind că mama Ionelei intervine în relaţia lor, Mihai Leonard Nicolae a înştiinţat-o pe tânără că se întoarce la Silistraru, ca să discute şi cu părinţii ei.

Culmea, după cinci minute, tânăra a auzit zgomote în curte, iar când a privit pe geam l-a văzut pe inculpat escaladând poarta de acces. Auzind strigăte în curte, şi-au făcut apariţia părinţii fetei, Tincuţa şi Dumitrel C., dar şi fratele acesteia. Cu toţii au văzut-o pe Ionela şi au început să-i reproşeze bucureşteanului comportamentul deosebit de violent avut faţă de fată.

A urmat o încăierare, iar la un moment dat inculpatul a prins-o de mână pe Ionela, ca să o scoată afară din casă. Tatăl acesteia a reuşit să o elibereze şi să o ducă în dormitor, dar concubinul bătăuş l-a lovit cu pumnul în figură, ca să se răzbune, provocându-i leziuni. Fratele Ionelei a fost şi el lovit (cu piciorul în abdomen) în timp ce se lupta să-l scoată pe bătăuş afară din curte.

Până la urmă, autorul scandalului de la Silistraru a bătut în retragere, nu înainte de a face ţăndări geamurile de la două ferestre. În acel moment, speriată, mama Ionelei a sunat la 112, solicitând intervenţia poliţiei, iar tânăra a apelat-o pe o prietenă, care a sosit şi ea la locul faptei.

Mihai Leonard Nicolae a ajuns ulterior pe DN 2B, la o fostă benzinărie, iar de acolo, a plecat acasă cu un taxi. Pe parcursul cercetărilor, a recunoscut că a sosit la Silistraru ca să discute cu fosta concubină, însă a negat că ar fi lovit-o. Tânăra a scos însă certificat medico-legal ce atestă că a avut nevoie de 5-7 zile de îngrijiri medicale. Totodată, tatăl fetei a avut şi el nevoie de 7 zile de îngrijiri medicale. Procurorul de caz: “Inculpatul a precizat că, în intervalul de timp în care s-a aflat în curtea familiei C., nu a spart niciun geam şi că nu doreşte să depună plângere penală împotriva numiţilor C Dumitrel şi C. Florentin (tatăl, respectiv fratele fostei concubine - n.r.)”.
Categorie articol: 

Comentarii