Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amendă de 3.000 lei pentru că au aruncat deşeuri în zona parcului din Lacu Dulce

* doi tineri, cu vârste de 15 şi 17 ani, au fost prinşi de jandarmi în timp ce descărcau deşeuri menajere dintr-o căruţă * s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 3.000 lei

 

 

Doi tineri au fost luaţi la întrebări de jandarmi, după ce au fost prinşi în timp ce descărcau deşeuri dintr-o căruţă. S-a dat o amendă usturătoare.

În cursul zilei de joi, 13 februarie, o patrulă de jandarmerie aflată în cartierul Lacu Dulce a observat doi tineri care descărcau deşeuri menajere dintr-un atelaj hipo. Gunoaiele erau aruncate pe un teren aflat în proximitatea Parcului din cartierul menţionat.

Jandarmii i-au legitimat pe cei doi tineri care aveau vârstele de 15 respectiv 17 ani şi i-au sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 lei. Amenda s-a aplicat conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului care prevede: “obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a persoanelor fizice şi juridice, după caz, de a nu degrada mediul prin depozitări necontrolate de deşeuri de orice fel”.

Oricum, oamenii legii au mult de muncă pe această linie. Potrivit unor cetăţeni care locuiesc în cartierul Obor, zilnic prin zonă trec căruţe pline cu deşeuri, care se deplasează către Lacu Dulce. Mai mult ca sigur, spun oamenii, deşeurile sunt aruncate la voia întâmplării.
Categorie articol: 

Comentarii