Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambulanţa, mai solicitată în ziua Sfântului Ştefan decât de Crăciun

• brăilenii au mâncat şi consumat alcool din belşug la mesele festive din perioada 23-27 decembrie, după care au avut nevoie de îngrijirile medicilor • numărul apelurilor primite la Ambulanţă au crescut, în medie, cu 10-20% faţă de o zi obişnuită de peste an

 

Pe principiul “Decât să îmi pară rău, mai bine să îmi fie rău”, unii brăileni s-au lăcomit la mesele festive specifice sărbătorilor de iarnă, care s-au ţinut “lanţ”, de la prima zi de Crăciun, până în ziua Sfântului Ştefan. Lucru dovedit de solicitările primite la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, unde numărul apelurilor a crescut, în medie, cu 10-20% comparativ cu o zi obişnuită de peste an. “Noutatea” sărbătorilor de iarnă 2017 ar fi că ambulanţierii au preluat din locuri publice mai mulţi brăileni care au băut peste măsură faţă de anii precedenţi, potrivit unor surse medicale.

Revenind la numărul solicitărilor primite la SAJ Brăila, statistica stă în felul următor: în ziua de 23 decembrie, salvarea a răspuns la 151 de chemări, iar în Ajunul Crăciunul, la 134 chemări. În prima zi de Crăciun, numărul solicitărilor a ajuns la 149, iar în a doua zi de mare sărbătoare la 161 solicitări. “Boom”-ul s-a produs pe 27 decembrie, când este sărbătorit Sfântul Ştefan. Numărul apelurilor la Ambulanţă depăşise 161, în jurul orei 21.30, iar până la miezul nopţii, acesta a crescut şi mai mult. Într-o zi obişnuită, ambulanţierii sunt solicitaţi de circa 100 ori.

Ca exemple de evenimente deosebite, în perioada 23 - 27 decembrie, medicii SAJ Brăila au fost solicitaţi la 9 accidente rutiere, 7 agresiuni, 4 gravide cărora le venise sorocul, plus persoanele etilice sau, mai pe româneşte, băute, care au fost, în medie, 14 pe zi.

Următoarea perioadă de “foc” pentru ambulanţele brăilene se anunţă a fi de Revelion, dacă ar fi să ne ghidăm după statisticile anilor precedenţi.
Categorie articol: 

Comentarii