Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambasadorul Marii Britanii în România a fost la Brăila

• Excelenţa Sa, Domnul Paul Brummell,  a efectuat o vizită la Brăila, în cadrul campaniei #BritainInRomania

 

Luni, 12 martie 2018,  Excelenţa Sa, Domnul Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România a efectuat o vizită la Brăila, în cadrul campaniei #BritainInRomania. Programul vizitei a cuprins discursul Domnului Ambasador, în sala de festivităţi a Muzeului Brăilei “Carol I”, la ora 16,00, urmat de vizitarea secţiilor “Istorie Modernă şi Contemporană” şi “Etnografie şi Artă Populară” ale Muzeului Brăilei.

Punctual şi plin de jovialitate, Excelenţa Sa, Domnul Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România, a prezentat celor câteva persoane care au fost prezente la eveniment, o adevărată lecţie de istorie privind relaţiile de prietenie dintre cele două ţări, de-a lungul timpului şi a făcut referiri concrete la rolul oraşului nostru în acest sens. Într-o limbă română domoală, învăţată la Iaşi, pe Dealul Copoului, din versurile lui Mihai Eminescu şi şlefuită mai apoi la Bucureşti, Ambasadorul Marii Britanii în România a reuşit să încânte publicul brăilean prezent la întâlnire şi a răspuns cu eleganţă celor câteva întrebări adresate din sală.

Din păcate, la eveniment au participat doar câţiva brăileni, iar sala de festivităţi a Muzeului era aproape goală la intrarea înaltului oaspete, deşi discursul Excelenţei Sale, Domnul Paul Brummell, ar fi putut fi o adevărată lecţie de viaţă, de cultură şi de eleganţă atât pentru iubitorii de istorie, cât şi pentru elevii de la şcolile din municipiu sau din judeţ.

Mai mult decât atât, singura oficialitate prezentă luni la vizita  Ambasadorului Marii Britanii în România a fost reprezentată de Cătălin Dan Murea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila.

La finalul discursului, conf. univ. dr. Zamfir Bălan, director adjunct al Muzeului de Istorie, a oferit Excelenţei Sale câteva cărţi, care să îi amintească de ospitalitatea oraşului de la Dunăre, iar Ghena Pricop, şef Secţia Istorie, Gabriela Cloşcă, şef Secţia Etnografie şi  dr. Brânduşa Ilie, muzeograf - Secţia Etnografie l-au însoţit în vizitarea Muzeului şi i-au prezentat exponateledin secţiile respective.

Marţi, 13 martie, Excelenţa Sa, Domnul Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România s-a deplasat în localitatea Mircea-Vodă, unde a participat la o şezătoare tradiţională şi a vizitat muzeul satului.
Categorie articol: 

Comentarii