Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambasada Egiptului din Beirut, atacata cu pietre de manifestanti

O manifestatie convocata in fata ambasadei Egiptului din Beirut a degenerat duminica in violente, citeva sute de participanti aruncind cu pietre in directia cladirii si determinind interventia fortelor de ordine libaneze, relateaza AFP.
Manifestantii, majoritatea tineri, au fost tinuti departe de ambasada de gardurile de sirma ghimpata inalte de aproximativ doi metri, a constatat un jurnalist al AFP.
Mai multi tineri au ars pneuri si au aruncat cu pietre in directia cladirii. Politistii, desfasurati in numar mare in spatele sirmei ghimpate, au ripostat folosind tunuri cu apa si gaze lacrimogene.
Citeva persoane au fost ranite usor, unele dintre ele lesinind.
Ambasada Egiptului este situata in sectorul Bir Hassan, in apropiere de periferia sudica a Beirutului, controlata de miscarea siita Hezbollah, si in apropierea autostrazii care duce spre aeroportul international.
Simbata, sute de persoane au manifestat in apropierea ambasadei Egiptului din Beirut, transformata intr-o adevarata fortareata.
Relatiile dintre Egipt - singura tara, in afara de Iordania, care a semnat un acord de pace cu Israelul - si Hamas s-au deteriorat recent.
Cairo a acuzat deschis miscarea islamista palestiniana ca a subminat eforturile sale de reconciliere interpalestiniana, in timp ce unele capitale arabe au reprosat implicit Egiptului ca favorizeaza Fatah, partidul presedintelui palestinian Mahmoud Abbas.
Ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni, a promis joi, de la Cairo, represalii impotriva tirurilor cu racheta lansate de Hamas dupa expirarea armistitiului de sase luni incheiat cu Israelul in iunie, prin intermediul Egiptului.
Simbata, in cadrul unei manifestatii la Cairo, unele sloganuri scandate de protestatari il acuzau pe presedintele egiptean Hosni Mubarak de "complicitate" cu Israelul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii