Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Am dreptul la protectie"

Copiii si adolescentii cu virsta cuprinsa intre 10 si 18 ani sint invitati sa participe la concursul intitulat "Am dreptul la protectie". Acestia trebuie sa creeze un poster pe tema dreptului copiilor la protectie in Uniunea Europeana. Obiectivul concursului este ca tinerii cetateni europeni sa-si cunoasca mai bine acest drept. Brailenii care doresc sa participe la concurs au ca sarcina crearea unui poster care sa ilustreze ideea dreptului lor la protectie in Uniunea Europeana. Participantii vor fi impartiti in doua categorii,in functie de virsta (10 - 14 ani si 15 - 18 ani) si trebuie sa lucreze in echipe formate din patru tineri si un adult. Formatul posterului va fi A2 (42X59 cm). Posterul nu trebuie sa fie impaturit, pentru a putea fi folosit in viitor, trebuie folosit un tub sau un carton mare pentru livrare. De asemenea, cei interesati trebuie sa mai stie ca se accepta orice modalitate grafica de realizare, acuarela, grafica, fotografie, imagini prelucrate pe calculator, etc.
Inscrierile au inceput joi, 31 iulie, pe site-ul www.eurotineri.eu si tin pina miercuri, 15 octombrie. Posterele trebuie sa ajunga la organizator pina vineri, 31 octombrie.
La nivel national, lucrarile vor face obiectul unei prime selectii, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de virsta vor fi invitate, pe 20 noiembrie, "Ziua internationala a drepturilor
copilului", la o ceremonie de decernare a premiilor, organizata in fiecare tara. La nivel european, lucrarile recompensate cu premiul I pe plan national vor face obiectul unei a doua selectii, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de virsta vor fi invitate
la Bruxelles, intre 7 si 9 decembrie, pentru a descoperi
orasul si institutiile europene si pentru a participa la o ceremonie europeana de decernare a premiilor, care va fi prezidata de vicepresedintele Jacques Barrot.
Competitia a fost lansata pe 31 iulie de Jacques Barrot, vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu justitia, libertatea si securitatea.
Concursul este organizat in Romania de Fundatia Familia si Ocrotirea Copilului. El se afla la a doua editie in tara noastra, la precedenta participare Romania ocupind primul loc in Europa, la numarul de postere participante.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii