Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Am aflat că Tancrad are utilaje “de fiţe”. Or fi tot alea care au lucrat la dezastrul de pe Dorobanţi?

Am văzut  că firmei Tancrad Galaţi îi merge de la excelent în sus. Bravo lor, să fie primite toate basculantele alea de bani publici care au intrat în contul acestei firme încă de pe vremea fostului baron local Gheorghe Bunea Stancu.

Stancu a fost scos abrupt din viaţa publică, primind şi un pic de puşcărie pentru nenorocirile săvârşite în mandatele sale de jupân la CJ Brăila, dar Tancrad e bine mersi în continuare, ba aş spune că o duce şi mai bine de când Bunea Stancu a ieşit din scenă.

Înainte de Paşte, am citit în Obiectiv articolul în care Tancrad îşi etala utilajele de ultimă generaţie, la buza Podului despre care mai ai un pic şi zici că e gata în 2-3 luni, judecând după cum este relalat modul în care decurg lucrările.

Am apreciat, sincer, faptul că Tancrad Galaţi are utilaje de ultimul răcnet şi am desfăcut o cutie de bere în cinstea acestei măreţe realizări. Mă ştiţi, tot timpul m-am bucurat pentru succesul altora.

Am zis că uite ce bine a ajunsTancrad dacă în anul 2019 se poate lăuda cu utilaje “de fiţe”. Asta înseamnă să fii muncitor, să pui ban peste ban şi să reinvesteşti profitul, nu doar să îl iei sub formă de dividende şi să ţi-l bagi adânc în buzunare sau, mă rog, în conturi bancare.

Dar citind despre minunatele utilaje ale Tancrad, mi-am adus aminte despre lucrările “de poveste” de la b-dul Dorobanţi. Le ştiţi, alea care s-au lăsat cu procese între Primăria Brăila şi constructori, cu “incendiul” lui Fudulaiche şi cu corecţia de 5 milioane de euro pe care municipalitatea a fost obligată să o suporte din fondurile alocate de UE.

Din câte îmi amintesc, şi Tancrad a făcut parte din asocierea de firme care a câştigat lucrările pentru reablitarea de pe Dorobanţi. Într-o mai mică sau mai mare măsură, Tancrad a fost şi ea implicată în dezastrul de pe Dorobanţi.

Oare atunci, când brăilenii au fost obligaţi să plătească 5 milioane de euro pentru nepriceperea unora şi altora, Tancrad tot utilaje dintr-astea “de fiţe” avea? Întreb şi eu, nu dau cu parul! (iPod Peste Dunăre)
Categorie articol: 

Comentarii