Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Am încercat să o ducem în altă parte, însă ea nu a vrut să plece"

Reamintim că Victoria Voinea îşi vânduse casa unei familii care se obligase să o îngrijească până la sfârşitul vieţii. Beneficiarul contractului de vânzare-cumpărare a girat garsoniera pentru un împrumut bancar. Fiindcă nu a achitat ratele la timp, banca în cauză a făcut executare silită, vânzând garsoniera şi evacuându-i pe ocupanţi. Astfel, bătrâna a ajuns să doarmă pe holul blocului. După ce câţiva vecini au sesizat ziarul nostru, iar noi am sesizat conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei, octogenara a fost internată în regim de urgenţă, la Căminul "Sf. Petru şi Pavel". Menţionăm că, în ziua documentării, reporterul nostru a încercat să ia legătura cu familia acuzată de vecini că a abandonat-o pe Victoria Voinea, însă la numărul de telefon pe care ni-l dăduseră vecinii nu a răspuns nimeni.
Ieri, Anişoara Gheorghe, mama lui Constantin Covaci - tânărul care a făcut împrumutul la bancă pentru neplata căruia a fost pierdută garsoniera -, ne-a contactat la redacţie pentru un drept la replică. Aceasta ne-a spus că bătrâna nu stătea pe hol de două săptămâni, aşa cum declaraseră vecinii, ci doar de duminică, 29 mai, când s-a făcut evacuarea silită a garsonierei. Totodată, Anişoara Gheorghe ne-a prezentat documente din care reiese că a făcut demersuri, încă de la începutul lunii mai, pentru a o interna pe bătrână la Căminul "Sf. Petru şi Pavel", însă Primăria a respins cererea, motivând că "doamna Voinea Victoria are încheiat contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere şi uzufruct". "Nu s-a luat în considerare faptul că garsoniera care făcea obiectul acelui contract a fost vândută de bancă şi este liberă de orice sarcini, după cum se specifică în actul semnat de executorul judecătoresc", ne-a spus Anişoara Gheorghe. Aceasta a adăugat că, în momentul evacuării, a încercat să o ducă pe Victoria Voinea într-o altă garsonieră, unde locuieşte mama sa. "Am vrut să o duc acolo unde o am şi pe mama, însă a refuzat categoric să meargă. A zis că ea nu pleacă nicăieri".
În ceea ce priveşte pierderea locuinţei din cauza împrumutului bancar, Anişoara Gheorghe spune că acest lucru s-a întâmplat pentru că afacerea fiului său a dat faliment. "Din cauza problemelor financiare nu s-au mai putut achita ratele şi s-a ajuns în situaţia asta, pe care nu a dorit-o nimeni. Noi am avut permanent grijă de bătrână, deşi în ultima perioadă ne înţelegeam foarte greu cu ea. Nu este adevărat că îi luam pensia, din contră, îi achitam toate datoriile şi aveam grijă să îi cumpărăm de mâncare", ne-a mai spus Anişoara Gheorghe în dreptul la replică.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii