Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alti doi jurnalisti irakieni au fost ucisi la Mosul

Doi jurnalisti de la cotidianul irakian Al-Safir au fost impuscati la inceputul acestei saptamini la Mosul, a anuntat, miercuri, redactorul-sef al publicatiei, Hussein Juburi, relateaza AFP.
Firas Al-Maadhidi, in virsta de 36 de ani, seful redactiei locale a cotidianului, a fost ucis marti de doua persoane inarmate, in fata locuintei sale din cartierul An-Nur, a precizat Juburi.
O alta ziarista care lucra pentru aceeasi publicatie la Mosul "a fost ranita vineri, in centrul orasului, iar cadavrul sau a fost gasit la morga, duminica", a adaugat Juburi. "Ziarista a fost impuscata in inima", a informat el. Anterior, el declarase ca Hind Ismail, in virsta de 28 de ani, a fost ucisa luni de persoane care purtau uniforme ale politiei.
"Cotidianul nostru nu are nici o legatura cu vreun partid", a subliniat Juburi, declarindu-se socat ca angajati ai publicatiei sale sint tinta unor atacuri.
"Nu scriem decit lucruri obiective, care nu-i provoaca nici pe insurgenti, nici Guvernul", a explicat el.
Dupa aceste asasinate, numarul jurnalistilor irakieni ucisi in ultimele trei zile a ajuns la trei. Luni, Fakher Haydar al-Tamimi, jurnalist irakian care lucra pentru presa straina, a fost rapit si ucis la Basra.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii