Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alte opt cazuri de gripă porcină în România

Din totalul cazurilor noi, cinci au fost înregistrate în București, două în județul Iași și unul în județul Brașov. Dintre pacienții din Capitală, trei s-au întors din Egipt, unul din Germania și unul din Israel. Pacienții din județul Iași s-au întors din Franța și Portugalia, iar cel din Brașov din SUA. Toate cazurile au prezentat forme clinice ușoare și au primit terapie antivirală.
Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță, de asemenea, faptul că țara noastră este disponibilă pentru a acorda, la momentul necesar, asistență medicală țărilor în curs de dezvoltare pentru combaterea H1N1. Luni, o delegație condusă de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel va participa la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene care are ca scop stabilirea unor mecanisme coordonate la nivelul statelor membre de raspuns în caz de pandemie. Delegația va prezenta situația actuală la nivel național în ceea ce privește prevenția îmbolnăvirilor cu virusul gripal H1N1 dar și măsurile luate de autorități pentru controlul acestora.
Prin activitatea Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, România face parte din consorțiul "flusecure", asigurând producerea a cinci milioane de doze de vaccin fragmentat A/H1N1pentru utilizarea la nivel național.
Aproximativ patru milioane de români s-ar putea îmbolnăvi de gripă porcină, pe toată perioada pandemiei, potrivit estimărilor epidemiologilor din România, vârful epidemiei fiind estimat în perioada februarie- aprilie.
Copiii din unitățile școlare vor fi vaccinați împotriva gripei porcine doar cu acordul părinților, iar gravidele doar la cerere, în cadrul campaniei care va începe la 1 decembrie.
În cadrul campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine, Ministerul Sănătății are în plan vaccinarea a trei milioane de copii instituționalizați, iar preșcolarii, elevii și studenții vor fi vaccinați gratuit împotriva gripei porcine. De asemenea, cu prioritate va fi vaccinat personalul care lucrează în domenii precum apărare, granițe, aeroporturi, hidrocentrale și personalul medico-sanitar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii