Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alte doua statui din municipiu si-au gasit binefacatorii

Dupa Alexandru Danaila si Catalin Boboc, ieri, alti doi liberali braileni si-au aratat disponibilitatea de a ajuta financiar la reabilitarea si curatarea unor statui amplasate in locuri publice din oras. Vasile Datcu si Giorgiu Coman au raspuns apelului edilului-sef, Aurel Simionescu si au anuntat ca sint gata sa se ocupe de cite o statuie reprezentativa, pe cheltuiala lor, in dorinta de a participa si la modul concret, nu numai declarativ, la rezolvarea unor probleme ale comunitatii. Ambii au tinut sa precizeze ca nu considera ceea ce fac un act politic, ci un mod de a ajuta urbea.
"Daca este nevoie de citeva sute de RON, cit e nevoie, eu voi oferi acesti bani, pentru curatarea si reabilitarea unei statui si sper ca domnul Simionescu sa mai aiba astfel de initiative si sa inceapa chiar cu dumnealui personal. Nu de alta, dar dinsul a candidat la parlamentare, a iesit senator si initiativa a avut-o dupa ce a fost ales primar, nu inainte, prin urmare, chiar retroactiv, poate sa participe si dinsul la aceasta actiune. Participarea mea se va alatura celorlalti, cu toata dragostea, cind e vorba despre obiective culturale, pentru a ramine ceva pentru oras. In acest context, vreau sa reiterez propunerea pe care am mai facut-o o data, sa initiem din bani personali - dar care sa nu insemne neaparat o suma foarte mare, ci parte din indemnizatia de consilier, local sau judetean -, o rotonda a personalitatilor brailene. Ii rog pe toti consilierii sa se incrie cu cit pot, din banii incasati ca indemnizatie, care sint bani comunitari si o parte dintre ei trebuie sa se intoarca la comunitate. Nu de alta, dar de elementele care definesc statutul cultural al unui oras nu se prea ocupa lumea, atentia este acordata in special caminelor pentru batrini, caselor de copii, sportului, etc. Daca ati vazut, faimosul ceas care a reprezentat o emblema pentru Braila, este construit din donatiile lui Naum. Si statuia lui Traian este facuta tot din donatiile celor care, odinioara, se ocupau de destinele Brailei. Prin urmare, obiectele de arta, monumentele de regula se fac prin astfel de initiative, nu cu bani de la bugetul local. De aceea, cred ca este un inceput si-l felicit pe primarul Simionescu pentru idee", a declarat consilierul judetean PNL Vasile Datcu.
Si liberalul Giorgiu Coman s-a oferit sa se alature aceastei initiative a primarului Simionescu: "Ma voi ocupa de bustul Anei Aslan, care se afla pe strada Mihai Eminescu si am sa suport cheltuielile din buzunarul meu, nu la indemnul cuiva, ci pentru ca acest bust, care este parte a imaginii Brailei, a fost facut de domnul Constantin Balaceanu Stolnici. El va fi curatat si reabilitat, pentru a arata din nou asa cum se cuvine".

"Credeti ca reparatia unui ceas influenteaza votul cetatenilor?! Nu influenteaza nimic!"

Intrebat daca va accepta rugamintea primarului de a se ocupa de repararea unuia din ceasurile amplasate intr-un loc public, fostul primar, liberalul Constantin Cibu, a declarat ca nu o va face, pentru ca nu-i treaba lui: "Nu ne vom antrena in asemenea actiuni de munca voluntara, stabilite de catre primar. Sint institutii abilitate care sa faca aceste operatiuni in mod constructiv, intr-un mod de calitate, nu sa-i treaca fiecaruia sa faca o cirpeala si apoi sa spuna in ziar ca “vezi Doamne, am facut un ceas si am facut nu stiu ce”. Nu ma voi ocupa de repararea nici unui ceas, asa cum mi-a cerut primarul. Credeti ca reparatia unui ceas influenteaza votul cetatenilor?! Nu influenteaza nimic!".
Cibu pare a uita ca, in ultimii patru ani, aceasta a fost treaba lui si ca daca ar fi rezolvat aceasta problema pe vremea cit era primar, acum nu ar mai fi existat solicitari din partea actualului edil-sef, adresate candidatilor la parlamentare, de a cheltui o mica parte din banii pe care si-i programeaza pentru campania electorala, pentru a rezolva la modul concret o problema a comunitatii. Este posibil insa ca Cibu sa nu se fi preocupat de aceasta chestiune, cit a fost primar, avind aceeasi credinta, ca nu obtine voturi in plus, daca repara ceasurile si statuile.
Mentionam ca este pentru prima data, in 15 ani, cind consilierii se implica la modul efectiv, scotind bani din buzunar, pentru a ajuta intr-o chestiune ce tine de imaginea orasului, si cind nu se multumesc doar a incasa indemnizatia si a ridica mina la sedinte. Interesant este ca toti cei trei consilieri care si-au anuntat intentia de a suporta din banii proprii curatirea si eventual, reabilitarea unei statui sint noi, si par a avea o alta mentalitate privind indatoririle unui ales local. In schimb, consilierii cu multe mandate la activ, care au incasat 8 sau chiar 12 ani indemnizatii din banul public, nu s-au inghesuit sa scoata vreun leu din punga.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii