Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE: Boschetarul care a incendiat modulul de colectare selectivă a gunoiului, reținut pentru 24 de ore

UPDATE: ”Urmare a comunicatului de presă de astăzi, privind identificarea braileanului de 51 de ani, bănuit de incendierea mai multor stații de colectare selectivă a deșeurilor, precizez faptul că polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au luat față de acesta măsură reținerii pentru 24 de ore. Acesta a incendiat mai multe stații în perioada 6-12 octombrie”, au precizat reprezentanții IPJ.

 

STIRE INITIALA: Alt modul de colectare selectivă distrus prin incendiere. Suspectul, un “boschetar” supărat că nu mai poate aduna PET-uri

 

Încă un modul pentru colectarea selectivă a deşeurilor a fost incendiat în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 4.00, fiind distrus în totalitate. Este al treilea mistuit complet de flăcări, după cele două care au fost incendiate în week-end-ul trecut. De data aceasta, poliţiştii au un suspect. Este vorba despre un om al străzii în vârstă de 51 de ani, din Brăila, care, din câte se pare, a incendiat punctul gospodăresc supărat că nu mai are acces la pubele pentru a aduna PET-uri. Poliţia face cercetări în acest caz. Suspectul se va alege cu dosar penal şi riscă inclusiv puşcăria, pentru distrugere.

Primăria nu va putea înlocui modulele arse decât după vor fi achiziţonate altele noi. În prezent, este în curs de derulare o licitaţie pentru achiziţionarea a 200 de module. Aceasta se va finaliza, însă, cel mai probabil, abia la începutul anului viitor.

După cum v-am mai informat, la sfârşitul săptămânii trecute au căzut pradă vandlilor, fiind distruse în totalitate. Primul, căruia i s-a dat foc sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, era situat pe strada Călugăreni din cartierul Buzăului. Al doilea a fost incendiat duminică, în plină zi, mai exact în jurul orei 11.30. Acesta fusese montat cu ceva timp în urmă, în cartierul Călăraşi IV, pe strada Constantin Nottara. Pe lângă cele două distruse în acest week-end, un alt modul a fost vandalizat prin incendiere, cu ceva vreme în urmă, în cartierul Hipodrom, zona Ascunsa. Acesta nu a ars atât de tare, totuşi, putând fi folosit în continuare.

Primarul Marian Dragomir şi-a exprimat dezamăgirea faţă de vandalizarea repetată a acestor module pe care Primăria le-a achiziţionat de curând, în încercarea de moderniza colectarea deşeurilor menajere şi a celor reciclabile pe raza municipiului Brăila. Totodată, edilul-şef a îndemnat populaţia să ajute la identificarea şi prinderea piromanului care şi-a făcut un obicei din a da foc modulelor.
Categorie articol: 

Comentarii