Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alitalia a anulat 70 de zboruri din cauza unei miscari de protest a personalului de la sol

Alitalia a anulat 70 de curse, dintre care 38 internationale, cu plecare de pe aeroportul Roma-Fiumicino, din cauza unei intreruperi spontane a lucrului de catre o parte a personalului de la sol, care a participat la o adunare generala de citeva ore, relateaza agentia Telenews citata de AFP.
Potrivit agentiei de informatii aeroportuare, 29 de decolari si 41 de aterizari au fost anulate din cauza miscarii de protest a personalului de la sol care se ocupa de intretinerea avioanelor si de bagaje, care cred ca isi vor pierde locurile de munca, dupa apropiata lansare, la 13 ianuarie, a noii Alitalia.
Relansarea Alitalia are loc ca urmare a achizitionarii acesteia de catre Cai, o alianta a patronatelor italiene si a fuzionarii cu Air One.
Dupa luni de negocieri tensionate cu sindicatele, planul de preluare a companiei prevazind disparitia a 3.250 de locuri de munca, Cai a cumparat la mijlocul lunii decembrie activitatile de transport persoane ale Alitalia cu suma de 1,052 miliarde de euro si va fuziona cu Air One, cealalta companie de transport aerian din peninsula.
Dispunind de o retea mai redusa decit anterior, noua Alitalia va deservi 70 de destinatii, dintre care 23 nationale, 34 internationale si 13 intercontinentale, cu 670 de curse zilnic, fata de 1.050 cite opera anul trecut in ianuarie.
Alitalia va anunta, in curind, si alianta cu un partener strain, care va detine intre 20 si 25 la suta din noua companie, potrivit presei fiind vorba despre grupul franco-olandez Air France-KLM.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii