Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Alimentatia rationala - temelia starii de sanatate"

Ziua mondiala a alimentatiei a fost sarbatorita la Scoala "Ion Creanga" prin mai multe activitati organizate in cadrul proiectului "Alimentatia rationala - temelia starii de sanatate". Cei 15 diriginti ai scolii s-au intilnit in cadrul unei sedinte a comisiei dirigintilor, in care au fost popularizate diferite materiale referitoare la cum se poate realiza o alimentatie corecta si sanatoasa. "Am tinut cont si de ordinul Ministerului Educatiei, referitor la alimentele sanatoase pe care au voie sa le consume elevii si am propus realizarea unor ore de dirigentie special pe aceasta tema. Am realizat si un mic manual din care copiii sa poata primi informatiile necesare despre alimentatia sanatoasa. Am antrenat in activitatile noastre si parinti, medici nutritionisti si am organizat si alte dezbateri pe aceasta tema", a explicat prof. Carmen Mihalache, una dintre initiatoarele acestui proiect. Alaturi de ea, in aceasta actiune este si profesoara Angela Olaru, care pe 16 octombrie a impartit fluturasi pe tema alimentatiei sanatoase. Profesoara Carmen Mihalache este diriginta clasei a VIII-a C, iar profesoara Angela Olaru diriginta clasei a V-a C. Unul dintre cele mai importante obiective ale acestui proiect este acela de a obisnui elevii sa aiba pachetel la scoala, sa aiba deprinderi sanatoase de alimentatie si igiena.
Tot in cadrul acestui proiect s-a derulat si actiunea clasei coordonata de invatatoarea Tudorita Plamenov. Elevii au dus fructe si citeva cadouri batrinelor de la Caminul "Sf. Petru".
Tot in cadrul acestui proiect, la scoala s-a realizat si un panou cu imagini in care toti elevii sa poata vedea avantajele unei alimentatii sanatoase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii