Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alianţa PSD - PDL împotriva PNL, o "fumigenă" marca Tăriceanu

Fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, e de părere că, în spatele culiselor, PSD şi PDL ar încerca să pună la cale o alianţă de conjunctură pentru marginalizarea liberalilor la periferia scenei politice. "Cel mai mare pericol pentru PNL este o înţelegere tactică între PDL şi PSD", scrie Tăriceanu pe blogul propriu. Acesta e de părere că marginalizarea partidului său ar avea drept scop pregătirea terenului pentru bipartidism, prin introducerea votului uninominal majoritar şi racolarea primarilor liberali.
Cu privire la această ipoteză, redactorii "Obiectiv" i-au contactat pe şefii filialelor judeţene ale PNL, PDL şi pe prim-vicepreşedintele PSD Brăila, primarul Aurel Simionescu, pentru a-şi expune punctul de vedere vizavi de opinia lui Călin Popescu Tăriceanu.
Astfel, Constantin Cibu, preşedintele liberalilor brăileni, consideră că ipoteza vehiculată de Tăriceanu este doar o simplă speculaţie venită pe fondul unei nemulţumiri personale a acestuia din cauza actualei poziţii a PNL. "Este o părere personală a domnului Tăriceanu. Eu, unul, nu cred că o să se întâmple aşa ceva. E doar o fumigenă aruncată gratuit. Bine, domnul Tăriceanu se pare că a fost cam nemulţumit pentru faptul că nu am intrat la guvernare şi acum, neavând probabil nimic mai bun de făcut, încearcă să strecoare tot felul de speculaţii de genul ăsta", a comentat Cibu.
Sub zodia aceluiaşi scepticism se află şi Giana Pătraşcu, liderul democrat-liberalilor brăileni. În opinia acesteia, "PNL poate face orice declaraţie prin gura oricui, orice scenariu sună bine de pe margine, mai ales când conţine şi astfel de fumigene venite pe fondul unei frustrări".
În ceea ce-l priveşte pe primarul Simionescu, acesta a întâmpinat cu o accentuată notă de umor declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu. "Are haz domnul Tăriceanu. Cum să vă spun eu, culisele sunt greu de controlat. Zvonistica la noi funcţionează foarte bine, e un domeniu foarte fertil. Domnul Tăriceanu probabil că are un anumit interes, din moment ce se aruncă în astfel de declaraţii. Ce vă pot spune, din punct de vedere formal, este că PSD nu a luat nicio hotărâre de genul ăsta. Nici măcar nu cred că a luat în calcul ipoteza de a lua vreo hotărâre pe marginea acestei chestiuni", a concluzionat Simionescu.
Categorie articol: 

Comentarii