Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Sculschi, silit de instanta sa aleaga intre scaunul de consilier si cel de director al DGASPC Braila

Consilierul judetean Alexandru Sculschi se afla la un pas de pierderea fotoliului de director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, avind in vedere starea de incompatibilitate dintre cele doua functii, dat fiind faptul ca DGASPC se afla in subordinea Consiliului Judetean Braila.
La infiintarea DGASPC, in ianuarie 2005, institutia era obligata sa stabileasca functiile publice si sa numeasca in functiile publice, conform dispozitiilor legale, personalul DGASPC Braila. Functiile publice reprezinta ansamblul atributiilor si responsabilitatilor, stabilite in temeiul legii, in scopul realizarii prerogativelor de putere publica de catre administratia publica centrala si locala.
Astfel, aceste functii ar fi trebuit stabilite printr-un proiect de hotarire a Consiliului Judetean Braila si avizate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).
Cum, la un an de la infiintarea DGASPC, CJ nu a luat nici o masura pentru pentru intrarea acestei institutii in legalitate, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a actionat in instanta atit DGASPC, cit si Consiliul Judetean Braila, caruia ii este subordonata institutia.
Desi Tribunalul Bucuresti a dat cistig de cauza ANFP, obligind DGASPC Braila "sa stabileasca functiile publice si sa numeasca in functiile publice, conform dispozitiilor legale, personalul DGASPC Braila, respectiv sa intocmeasca proiectul de hotarire privind stabilirea functiilor publice", conducerea DGASPC a inaintat recurs la Curtea de Apel.
"In primul rind, consider ca actiunea ANFP este una care raspunde unei comenzi politice, pentru ca in tara exista mai multe consilii judetene care nu au creat functii publice la Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (Vrancea, Buzau, Ialomita etc...). Or, firesc ar fi fost ca ANFP sa fi dat in judecata toate aceste consilii judetene, ceea ce nu se intimpla. Hotarirea instantei este una care nu tine cont nici de prevederile Legii 272/2004 si nici de HG 1434/2004, care precizeaza ca functia de director al DGASPC poate sa fie una publica sau contractuala, deci nu creeaza obligativitatea functiei publice. Personal, ramin la aceeasi convingere pe care am avut-o si in 2003, cind eram vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, ca, la nivelul Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului nu este oportuna crearea functiilor publice, datorita unei structuri de personal specifice, formata din asistenti sociali, psihologi, asistenti maternali, instructori de educatie, cadre medicale care, din punctul meu de vedere, nu au nimic comun cu functia publica. Daca si in urma recursului va fi aceeasi hotarire, Consiliul Judetean Braila va dezbate in plen un proiect de hotarire. Acest proiect de hotarire va intra insa in vigoare din 2007 si va ramine sa decida, in final, votul consilierilor. In ceea ce ma priveste, am dat deja in lucru un chestionar prin care solicitam personalului din cadrul DGASPC sa isi exprime punctul de vedere referitor la aceasta situatie, avind in vedere responsabilitatile pe care le presupune functia publica", a declarat directorul general al DGASPC, Alexandru Sculschi.
In replica, vicepresedintele ANFP, Eugen Coifan, ne-a declarat ca actiunea intentata institutiei brailene nu are nici o conotatie politica, urmind ca toate DGASPC din tara sa fie supuse acelorasi proceduri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii