Mergi la conţinutul principal

Alexandru Sculschi intentioneaza sa renunte la functia de consilier judetean

Directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila va trebui sa renunte la functia de consilier judetean, daca Agentia Nationala a Functionarilor Publici va aproba noua organigrama propusa de Directie.
Dupa cum a tinut sa precizeze Alexandru Sculschi, incompatibilitatea functiei de director general al DGASPC (care va fi functionar public) cu cea de consilier judetean intervine abia in momentul in care acesta va depune juramintul de functionar public. "In consecinta, abia atunci voi renunta la functia de consilier judetean", a adaugat Sculschi.
Declaratia a fost facuta in contextul in care DGASPC Braila a pregatit proiectul de act normativ, ce va fi supus avizarii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), in vederea crearii functiilor publice de executie si de conducere din cadrul Directiei.
Potrivit afirmatiilor facute de Alexandru Sculschi, in acest sens a fost gindita o noua organigrama (structura organizatorica) si un stat de functii adecvat acesteia.
"In proiectul gindit de noi si aprobat deja de Colegiul director, sint prevazute 59 de functii publice, din care sapte sint functii de conducere.
In ceea ce ma priveste, intentionez sa optez pentru functia publica de director general al DGASPC Braila, pentru a putea astfel continua proiectele pe care le-am inceput, respectindu-mi totodata responsabilitatile pe care mi le-am asumat, privind implementarea procesului de reforma, atit in domeniul protectiei copilului, cit si in cel al persoanelor adulte cu handicap.
In ceea ce priveste viitorul meu politic, optiunile ramin deschise in continuare, urmind ca, impreuna cu colegii social-democrati, sa fructificam orice oportunitate ce va aparea pe plan politic", a declarat Alexandru Sculschi.

Vor lua fiinta noi servicii destinate protectiei copilului si persoanelor adulte cu handicap

Celelalte functii publice nou create vizeaza compartimente precum cel de Strategie, Programe, Monitorizare a activitatii, Contencios si Audit intern, precum si cele referitoare la Comisiile judetene: una de protectie a copilului si cealalta de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, dupa cum a explicat directorul general Sculschi.
In premiera, DGASPC isi propune sa infiinteze un Centru de Monitorizare a Drepturilor Copilului, incadrat cu functionari publici.
Potrivit sursei citate, se mai doreste infiintarea, in cursul acestui an, a unui Centru de tranzit, informare si consiliere, pentru copiii strazii, inclusiv o gazduire temporara pentru acestia: "In acest sens, vom disponibiliza unul dintre apartamentele achizitionate pe proiecte PHARE."
Tot in cursul acestui an va fi creat un modul de tip "Respiro", pentru copiii care sint protejati la asistenti maternali profesionisti, pe perioada cit acestia din urma sint in concediu de odihna sau in week-end.
Pe persoane adulte, ca urmare a inregistrarii unui numar foarte mare de cereri de admitere in centre de ingrijire si asistenta, conducerea DGASPC isi propune amenajarea unui nou sediu, la fel de modern si de bine dotat ca si cel de pe soseaua Buzaului, pentru a proteja persoane adulte cu handicap aflate in nevoi sociale.
Prin aceasta, se are in vedere punerea in aplicare a prevederilor Legii 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap si cu privire la crearea unui Serviciu de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap, care va propune Comisiei incadrarea intr-o categorie de persoana cu handicap.
Tot ca o noutate, DGASPC va crea o retea de asistenti personali profesionisti, ce vor figura ca angajati ai Directiei, care sa ingrijeasca, la domiciliul lor, persoane adulte cu handicap.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro